Tgrt Haber
13 Aralık 2021 14:48

Asgari ücrette 4. toplantı belirsizliği! Bakan Bilgin bugünü işaret etmişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret için Pazartesi gününü işaret etmesine rağmen bugün taraflardan herhangi bir açıklama gelmedi. 4. Toplantının ne zaman ve hangi saatte yapılacağına dair belirsizlik devam ediyor.

Asgari ücrette 4. toplantı belirsizliği! Bakan Bilgin bugünü işaret etmişti
Vedat Bilgin,asgari ücret,,toplantı,,bakan bilgin,,tbmm,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM’de geçtiğimiz günlerde “Asgari ücreti ne zaman açıklayacaksınız”  sorusuna Pazartesi günü diyerek cevap verdi. Bu cevap sonrası gözler bugün açıklanması beklenen asgari ücret rakamına çevrildi. Ancak bugüne dair taraflardan herhangi bir açıklama gelmedi. 

GÖRÜŞMELERDE ‘ENFLASYON’ DETAYI

İlk toplantı 1 Aralık’ta Çalışma ve Güvenlik Sosyal Bakanlığı’nda gerçekleşmişti. Bakan Bilgin o toplantı sonrasında asgari ücret anketinin sonuçlarını paylaşmıştı. Anketten rakam olarak çalışan kesim 3700 ve 4000 arasını olmasını isterken işveren ise 3500 rakamını işaret etmişti.  İkinci toplantı ise TÜRK-İŞ’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde TÜRK İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, enflasyonun yüksekliğini işaret ederek beklentinin altında rakam çıkarsa o rakamın altına imza atmayacaklarını ifade etti.  

Asgari ücrette 4. toplantı belirsizliği! Bakan Bilgin bugünü işaret etmişti

ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA BİR İLK YAŞANDI

Üçüncü toplantı ise TİSK’in ev sahipliğinde yapıldı. O toplantıda ilk defa bir farklılık olarak TÜİK komisyona rakam vermedi ve Hacettepe’den almış olduğu verileri iletti. Komisyonda o verileri hesaplayarak rakamlar ortaya çıktı. Toplantı sonrası 2979 TL ile 3567 lira olması gerektiğine dair açıklama yapıldı. TİSK’in 3100 rakamını TÜRK-İŞ’in ise 3900 rakamını işaret ettiği ifade edildi. Ancak daha sonra yapılan açıklama ile TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç rakamı yalanlayarak böyle bir rakam söylemediklerini dile getirdi. 

ASGARİ ÜCRETLİ BAYRAM EDECEK

Toplantılar sonrası herhangi bir rakamın çıkmaması ve Pazartesi’yi işaret etmesi sonrasında gözler bugüne çevrildi. Bakan Bilgin Meclis’te yaptığı açıklamada “Asgari ücretli çalışan için bayram havası oluşturacak bir zam yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...