Tgrt Haber
14 May 2022 07:45 - Güncelleme : 14 May 2022 09:29

Bakan Bilgin umutlu konuştu: Asgari ücrete 'ara zam' sinyali

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den milyonlarca asgari ücretli çalışanı umutlandıran bir haber geldi. Temmuz ayında ‘asgari ücrete zam’ sinyali veren Bakan Bilgin, “Sadece enflasyon farkı değil, daha kapsamlı düzenlemelerin hazırlığındayız” dedi. EYT için “Hepsi önümüzde. Dosyaları adım adım açıyoruz” diyen bakan 3600 ek göstergenin ay sonu tamamlanacağını söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Yeni Şafak
Bakan Bilgin umutlu konuştu: Asgari ücrete 'ara zam' sinyali
asgari ücret,EYT,3600 ek gösterge,vedat bilgin

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücretli çalışanları heyecanlandıran bir açıklama geldi. Enflasyona karşı çalışanları koruyacaklarını belirten Bakan Bilgin, “Temmuz ayında sadece enflasyon farkı değil emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim” dedi.

TEMMUZ ZAMMI İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ

Bakan Bilgin, dün Şeker-İş Sendikası tarafından Ankara’da düzenlenen “Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi”nde konuştu. Gazetecilerin kendisine sürekli “Enflasyon yüksek. Bu şartlar karşısında ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelttiğini belirten Bakan Bilgin, enerji maliyetlerinin enflasyon üzerindeki etkisine değinerek “Bunlara karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Dolayısıyla önümüzde temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı değil emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece çalışanlarımızın mı? Kamu çalışanları, memurlar, işçilerimizle değil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var. Onları da koruyacağız. Onlara karşı da sorumluluğumuz var” diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE BİTTİ

Birçok konunun gündemlerinde olduğunu ifade eden Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ve EYT’ye ilişkin de açıklamalarda bulundu. Ek gösterge çalışmasının bittiğini, son düzenlemeleri ve değerlendirmelerini yaptıklarını belirten Bakan Bilgin, “3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız” dedi.

EYT MESELESİ DE ÖNÜMÜZDE

Emekçi, çalışan, işçi ve emeklilere “endişe etmeyin, bizim görevimiz enflasyon karşısında da sizi korumak” diyerek mesaj veren Bakan Bilgin, EYT ve sözleşmeli personel meselelerinin de önlerinde olduğunu söyledi. Bakan Bilgin, “Dosyaları adım adım açıyoruz ve sorunu çözdüğümüzde kamuoyumuzla paylaşıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...