Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2014 18:17

ATM'den para çekenler bu habere dikkat

ATM’den para çekenler dikkat! Dolandırıcıların son tuzağı bankamatiklerin para verme gözüne yerleştirilen yapışkanlı düzenek! ATM paranızı vermezse bulunduğunuz yerden ayrılmayın hemen bankayı arayın!

ATM'den para çekenler bu habere dikkat
atm,para çekenler,para

Dolandırıcılar, ATM’lerin içerisine yerleştirdikleri yapışkanlı düzeneklerle para çekmek isteyen vatandaşların alacağını kendi haznelerinde bekletiyor. Bankamatiklerin para verme gözünün içerisine yerleştirilen alet, yapışkanıyla paranın dışarı çıkmasını engelliyor. Parasını ATM’deki teknik bir arızadan dolayı alamadığını düşünen vatandaşlar,  müşteri hizmetlerini arayarak kayıt oluşturuyor ve ATM’den ayrılıyor. Kart sahibinin gittiğini gören dolandırıcılar ise ATM’ye gelerek düzeneğe yapışmış şekilde bekleyen paraları alıyor ve kayıplara karışıyor. ATM’de para çekme işlemini onaylayan kullanıcı, paralarının sayılma sesine kadar duyulduğunu ancak gözden para çıkmadığını anlayınca limit bilgilerini kontrol etti. Çekeceği ücretin bakiyeden düşüldüğünü görünce bankayı arayan vatandaş, durumun dolandırıcılık vakası olduğunu ortaya çıkardı.
 PARANIZI ALAMAZSANIZ ATM’DEN AYRILMAYIN!
ATM’de para çekme işlemi esnasında herhangi bir aksilik olursa ve paranızı alamazsınız ATM’den ayrılmadan bankaya başvurun, şüpheli bir durumla karşılaşmanız durumunda  da hemen polisi arayın. Vatandaş şikayetini şöyle aktardı: “Bankamatiklerde yeni dolandırıcılık! Bugün başıma gelen inanılmazdı. Para çekmek için gereken işlemleri sırasıyla yaptım, her şey normaldi. Para çekme işlemini onayladım paralar sayıldı, evet simdi para verme gözünden çıkacak diye beklerken, para verme gözü açılmadı! Bekle bekle açılmıyor... Kart hala takılıyken bakiyemi kontrol edeyim dedim, çekeceğim miktar bakiyemden düşmüş, çekmişim gibi! Ama para çıkmıyor! Kartı çıkardım, ekranda bankanın telefon numarası yazıyor. Hemen bankayı aradım. Durumu anlatınca, anahtar gibi sivri bir cisimle para verme gözündeki kapağı açmaya çalışmamı söylediler. Son dönemlerde sık sık yapılan bir dolandırıcılıkmış bu; para verme gözünün ağzına metal bir kapak yapıştırıyorlar, biz dışarıdan bakınca bir gariplik fark etmiyoruz. Para çıkıyor, ama o sonradan takılan kapağın arkasında kalıyor. Biz ATM'nin önünden ayrılınca da dolandırıcılar gelip o kapağı sökerek bizim paramızı alıyorlar. Biraz inatla uğraşınca kapağı söktüm fotoğrafları da var. Bu olay 4.Levent'te banka ATM’lerinin ikisinde de oldu. Aman dikkatli olun...”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...