Tgrt Haber
01 Şubat 2018 16:13

Avrasya Tüneli geçiş ücretinde zamdan sonra indirim

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan açıkladı. Avrasya Tüneli'ndeki geçişlerde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi.

Avrasya Tüneli geçiş ücretinde zamdan sonra indirim
avrasya tüneli

İşte Ulaştırma Bakanı Arslan’ın konuşmasından satırbaşları:

Şartnameler hazırlanırken uluslararası ihaleler olduğu için dövize endeksli fiyatlar belirlendi. Sözleşmemizde böyle iki ocaktaki döviz kuru esas alınıyor. Herkesin malumu bu. 2017 yılı 2 Ocak'taki döviz kuru esas alınıyor 2018'deki esas alınıyor sonra. Aradaki artış oranında fiyatlar artıyor. 16 lira olan 16.6 olan ürcetlerimiz 21 lira olarak öngörüldü.

Elbetteki hiç zam yapmayalım isteriz. Döviz kurundaki artışa bağlı olarak 1 yıl sonra fiyatlar arttığında Avrasya da diğerlerinden farklı olarak yılbaşında yansıttık. Avrasya'da farklı olan 2 ocak'tan 2 ocak'a ancak 1 şubat olarak fazla oynamadan dolayı rakam yüksek çıktı. Uygulamaya başlayınca hesabını yaptık. Cumhurbaşkanı'na da arz ettik. Bir bakanlar kararı kurulu kararı çıkarmak için çalışmaları başlattık. Resmi gazetede yayımlanınca yarın gece itibariyle Avrasya tüneli geçişlerinde KDV’yi yüzde 18'den yüzde 8'e indireceğiz. Küçük araçlar için 19.20 TL olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...