Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2015 00:59

Avro Bölgesi Yunanistan'ın kredi dilimine onay vermedi

Avro Bölgesi maliye bakanları reformler konusundaki hazırlıklarını yetersiz buldukları Yunanistan'a 7,2 milyar avroluk kalan kredi dilimini serbest bırakmazken, kreditörlerle müzakerelerin hızlandırılmasını istedi.

Avro Bölgesi Yunanistan'ın kredi dilimine onay vermedi
euro bölgesi, yunanistan, yunanistan mali kriz

Maliye bakanlarının ortak açıklamasında, Yunanistan'la AB kurumları ve IMF arasındaki reform pazarlığında son dönemde sağlanan ilerlemeler not edilerek, hala uzlaşılamayan konularda tarafların anlaşabilmesi için "daha fazla zaman ve çabaya ihtiyaç duyulduğu" belirtildi.
Açıklamada, "Bu nedenle Yunan makamlarının gözden geçirmeyi zamanlıca başarılı sonuçlandırmak için kurumlarla çalışmasını hızlandırma niyetini memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.
Avro Bölgesi maliye bakanlarının ortak açıklamasında, Yunanistan'ın ancak Troyka kurumlarıyla anlaşmaya varması halinde kalan kredi diliminin serbest bırakılmasının gündeme alınacağı ifade edildi.
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, kalan kredi dilimini alamamaları halinde birkaç hafta içinde "nakitsiz" kalabilecekleri uyarısında bulundu.
Varoufakis, "Likidite konusu korkunç bir mesele. Bu herkesin bilgisi dahilinde. Lafı gevelemeyelim. Perspektif açısından gelecek birkaç haftadan bahsediyoruz" dedi.
Bu arada Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Yunanistan'ın gerekiyorsa referanduma gidebileceğini söyledi.
Schauble, "Eğer Yunan hükümeti referandum düzenlemes gerektiğini düşünüyorsa düzenlesin. Yunan halkı gerekeni kabullenmeye hazır mı ya da farklı birşey mi istiyor karar verilmesi açısından faydalı bir önlem bile olabilir" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...