Tgrt Haber
09 Eylül 2021 14:59

Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası piyasanın beklentilerine paralel şekilde faizleri değiştirmedi. Banka, gecelik mevduat oranını eksi yüzde 0,50 seviyesinde, politika faizini yüzde 0'da ve gecelik borç verme oranını yüzde 0,25'te tuttu.

Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi
ecb,,FAİZ,,avrupa merkez bankası,

Avrupa Merkez Bankası piyasa beklentileri doğrultusunda faizleri sabit tuttu.

ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren faiz oranını yüzde -0,50, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Analistler tahmini de iki faiz oranında değişiklik yapılmayacağı şeklindeydi. 

VARLIK ALIMLARI DEĞİŞMEDİ

AMB pandemi varlık alım programını (PEPP) 1,85 trilyon euroda tuttu. Pandemi alım programının ılımlı yavaş bir patikada sürdürüleceği vurgulandı. Metinde konuyla ilgili olarak "Finansal şartlar ve enflasyon görünümü üzerinde yapılan ortak değerlendirmede, olumlu finansman şartlarının PEPP çerçevesinde net varlık alımlarının önceki iki çeyreğe göre ılımlı şekilde düşük hızla devam edebileceği sonucuna varıldı" ifadeleri kullanıldı.

Daha önceki metinlerde olduğu gibi bu karar metninde de PEPP çerçevesinde tahvil alımların en azından Mart 2022 sonuna kadar devam edeceği vurgulandı.AMB'nin karar metninde geçiş sürecinde enflasyon hedefinin ılımlı seviyede geçebileceği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...