Tgrt Haber
06 Mart 2014 20:12

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz kararı

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu toplantısından faiz oranlarını değiştirmeme kararı çıktı.

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz kararı
avrupa merkez bankası, yönetim kurulu, faiz kararı, ecb,

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu toplantısında, politika faizinin yüzde 0,25, mevduat faiz oranının yüzde 0, marjinal borç verme faiz oranının ise yüzde 0,75 bırakılması kararı alındı. Enflasyonun 2014'te yüzde 1, 2015'te yüzde 1,3 ve 2016'da ise yüzde 1,5 olmasını beklediğini açıklayan ECB, 2014 yılı için büyüme tahminini yüzde 1,1'den yüzde 1,2'ye yükseltti. ECB Başkanı Mario Draghi, ECB binasında düzenlediği basın toplantısında, düzenli ekonomik ile parasal analizlere dayanarak faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldıklarını belirtti. ECB'nin 2016 yılını da kapsayan son makroekonomik projeksiyonlarının uzun süreli bir enflasyonu öngördüğünü ifade eden Draghi, "Para ve kredi dinamikleri kontrol altında tutuluyor. Uzun ve orta vadede Avro Bölgesi'nde enflasyonu hedeflerimiz doğrultusunda yüzde 2 civarında tutacağız" dedi.
"Avro Bölgesi'nde işsizlik hala yüksek"
Draghi, fiyatlar ile büyümeye ilişkin orta vadeli analizlerin, genişleyici para politikası duruşunu koruma kararlarını onayladığını anlatan Draghi, bunun Avro Bölgesi'nde kademeli ekonomik iyileşmeye yardımcı olacağına işaret etti. Bölgede ekonomik iyileşmenin gittikçe ilerleme kaydetmesine paralel işsizliğin stabilize olduğuna dikkati çeken Draghi, "Ekonomik aktivitenin aynı zamanda Avro Bölgesi'ndeki kademeli olarak güçlenen ihracat talebinden faydalanması bekleniyor. Avro Bölgesi'nde işsizlik stabilize olmasına rağmen hala yüksek. Kamu ve özel sektörde gerekli bilanço ayarlamaları ekonomik toparlanmanın hızını yakalamaya devam edecektir" diye konuştu.
"Ukrayna krizi Rusya'yı olumsuz etkileyebilir"
Mario Draghi, gazetecilerin Ukrayna'da yaşanan siyasi krize ilişkin sorusu üzerine, krizin ekonomik etkilerini öngörmek için henüz yeterli bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti. Krizin Rusya ve Ukrayna etkilerine değinin Draghi, bu durumun Rusya ekonomisine negatif etkileri olabileceğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...