Tgrt Haber
24 May 2022 16:56 - Güncelleme : 24 May 2022 17:46

Avrupa Merkez Bankasından kripto çıkışı: Regüle edilmeli

ECB Başkanı Christine Lagarde, kripto para birimlerinin “hiçbir şeye dayanmadığını” söyledi. Lagarde, “riskleri anlamayan, her şeyi kaybedebilecek ve büyük hayal kırıklığına uğrayabilecek insanlar için endişeli olduğunu” belirtti.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Avrupa Merkez Bankasından kripto çıkışı: Regüle edilmeli
luna,kripto,bitcoin,ecb,lagarde,avrupa

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos toplantılarında kripto paralar hakkında konuştu.

Lagarde, kripto para birimlerinin “hiçbir şeye dayanmadığını” söyledi. “Riskleri anlamayan, her şeyi kaybedebilecek ve büyük hayal kırıklığına uğrayabilecek insanlar için endişeli olduğunu” belirten Lagarde, “Kripto varlıklar regüle edilmeli.” dedi.

AMB Başkanı dijital euronun çıkarılması halinde kriptolardan farklı olacağını bildirdi. Dört yıl içinde meyvelerini vermeye başlayacak ECB’nin dijital euro projesine karşın “kriptoların bir güvenlik çapası olarak hareket edecek hiçbir temel varlık olmadığını” düşündüğünü belirtti.

Kripto paralar için “Benim şahsi değerlendirmem, hiçbir değeri olmadığı, hiçbir şeye dayanmadığı” Lagarde, oğlunun kripto yatırımları olduğunu gündeme getirerek, oğlunun “özgür bir adam” olduğunu ifade etti.

YALNIZ LAGARDE DEĞİL

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau da kripto varlıklara ilişkin denetim, düzenlemenin acil bir konu olduğunu da vurguladı.

Villeroy kripto varlıkların gözetim, denetiminin acil bir konu olduğunu ve Avrupa'nın kripto varlıklara ilişkin yeni kuralları bu yıl ortaya koyması gerektiğini söyledi. Villeroy, "Yüksek getiri ve düşük risk ile bir yatırım yapabilmek bir illüzyon. Kripto varlıklar regüle edilmeli. Bu ayrıca bir kara para aklama ile mücadele meselesi" diye konuştu.

LUNA ÇÖKTÜKTEN SONRA DAHA ÇOK YATIRIM ALDI

Güney Kore’de Finansal Hizmetler Komisyonu’na bağlı olan Mali İstihbarat Birimi’nin (FIU) son yaptığı araştırmada “sıfır çeken” LUNA’ya yatırım yapan kişi sayısının neredeyse 3’e katlandığı belirlendi.

Güney Kore Ulusal Meclisi’nde Dijital Varlıklar Acil Kontrol ve Tüketici Korunma Yasası tartışıldı. Oturumda FIU’nun LUNA’nın çöküşünden sonra daha fazla yatırım aldığını gösteren son araştırmasıyla ilgili bilgiler verildi.

Toplantıda LUNA çöküşü öncesinde 100 bin Güney Koreli yatırımcı olduğu ancak fiyat çöküşünden sonraki 10 gün içinde bu miktarın 280 bine kadar çıktığı belirtildi. FIU’nun raporunda, Terra ekosistemine artık güven kalmadığı ve algoritmik sabit coin’lerin de bundan sonra daha fazla sorgulanacağı ifade edilirken LUNA olayı bir ‘ölüm girdabı’ olarak lanse edildi.

FIU ayrıca Güney Kore’deki borsaların çoğunun, LUNA desteğini birkaç günde çekmesi sebebiyle etkilerin ülkede sınırlı kaldığını bildirdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...