Tgrt Haber
18 Ekim 2015 13:17

Avrupa'dan TOBB'a tarihi görev

TOBB, EUROCHAMBRES'ın daimi başkan vekilliğine seçildi. Hisarcıklıoğlu, 'AB üyesi olmayan bir ülkenin başarısı' dedi.

Avrupa'dan TOBB'a tarihi görev
tobb,türkiye,

TOBB, EUROCHAMBRES'ın daimi başkan vekilliğine seçildi. Hisarcıklıoğlu, "AB üyesi olmayan bir ülkenin başarısı" dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin (EUROCHAMBRES) daimi başkan vekilliğine seçildi.

TOBB'dan yapılan açıklamada, EUROCHAMBRES'ın Lüksemburg'daki genel kurulunda daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya'nın üstlendiği, büyük üyeler başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye'ye verilmesinin oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi. Kararın "devrim niteliğinde" ve AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarı olarak gösterildiği ifade edilen açıklamada, EUROCHAMBRES'ın halen 44 ülke 20 milyon işletmeyi temsil eden Avrupa'nın en büyük iş dünyası yapılanması konumunda bulunduğu belirtildi.

TÜRKiYE ADINA GURUR 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu konuma seçilmelerinin tarihi bir anlamı bulunduğunu ve Türkiye adına bu gururu yaşadıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Sonuçta, Türkiye olarak, EUROCHAMBRES'ta AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarıyı elde ettik" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...