Tgrt Haber
16 Şubat 2022 18:18 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 12:35

Ayçiçek yağı fiyatlarında dev KDV indirimi! Raf fiyatlarına yansıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda fiyatlarında KDV’ oranın yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldüğünü açıklamasının ardından raflara da yansımaya başladı. Vatandaşlar tarafından fiyatı sıkça araştırılan Ayçiçek yağının fiyatı 92,50 liraya düştü.

Toprak Mahsulleri Ofisi, zincir marketlerinin aksine KDV'deki indirimi raf fiyatlarına yansıttı.
Toprak Mahsulleri Ofisi, zincir marketlerinin aksine KDV'deki indirimi raf fiyatlarına yansıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini açıklamasın ardından gözler indirimli gıdalara çevrildi. Türkiye’nin farklı noktalarında zincir marketler başta olmak üzere çok sayıda marketlere zabıtalar tarafından denetim gerçekleştirildi. KDV indirimini ürünlerine yansıtmayan marketlere ceza kesilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan da denetimlerin süreceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan market patronlarının bakanlar ile görüşeceğini belirterek indirim yapmayan marketlere de kararlıkla devam edeceğini belirterek vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerinin altını çizdi.

AYÇİÇEK YAĞI 92,50 TL’YE DÜŞTÜ

KDV kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bazı ürünlerde düşüş yaşandı. Toprak Mahsulleri Ofisi ürünlerinde KDV indirimi gerçekleştirdi. Piyasalarda 120 lira ile 180 lira arasında satılan 5 litrelik Ayçiçek yağı 92,5 liradan satışa sunuldu. TMO Ayçiçek yağında 6,50 TL indirim yaptı. Litresi 20 TL'ye kadar düşen ayçiçek yağını TMO, KDV'de yapılan yüzde 7'lik indirimin ardından 92,50 TL'ye kadar düşürdü.

ZİNCİR MARKETLERİN ‘ETİKET KARDEŞLİĞİ’

KDV indirimi ile bazı ürünlerde beklenen düşüşün olmadığını ifade eden vatandaşlar sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. KDV kararı öncesi ve sonrasının fiyatlarını aynı olduğunu belirten vatandaşların sesini TGRT Ana Haber’de Ekrem Açıkel dile getirdi. Açıkel, zincir marketlerin ‘etiket kardeşliğini’ bir kez daha gözler önüne serdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...