Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2015 09:23

Babacan‘dan kritik 'dolar' açıklaması

Babacan, bugünlerde euro/dolar toto oynandığını ifade ederek, 'Avro/dolar paritesi bir hafta yüzde 5 artıyor ya da azalıyor bu çok yüksek bir oran' dedi.

Babacan‘dan kritik 'dolar' açıklaması
ali babacan,dolar,euro,

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) sıkılaştırma beklentisinin doları dünyada her şeye karşı değerlendirdiğini, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) olağanüstü politika gevşetmesinin de avronun değer kaybetmesine sebep olduğunu anlattı.
Bunların ikisinin etkisi toplandığında avro/dolar çapraz kurunun çok kısa bir zaman içinde farklı bir noktaya geldiğine işaret eden Babacan, şunları kaydetti: "Avro/dolar bir haftada birbirine göre yüzde 5 gibi değer kaybedebiliyor, değer kazanabiliyor. Bu çok yüksek bir oran ve çok yüksek bir volatilite. Yönetmesi de zor bir konu. Böyle bir belirsizlik ortamı var dünyada. Bu, kuşkusuz bütün gelişmekte olan ülkeleri etkiliyor. Bizi de etkiliyor. Bizde de son 3-4 hafta içerisinde kurda dalgalanmalar oldu. Kendi içimizdeki tartışmalar da bu dalgalanmanın boyutunu belki biraz artırdı. Ama şundan emin olun ki Brezilya'dan tutun Hindistan'a kadar, Endonezya'dan tutun Güney Afrika'ya, Meksika'ya kadar her ülkede bu piyasa hareketleri yaşandı. Sadece bize özel bir dalgalanma değildi bu geçtiğimiz 3-4 haftalık dalgalanma. Bunu da uluslararası piyasaları takip edenler gayet iyi izliyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...