Tgrt Haber
04 Nisan 2015 19:26

Bakan 3. köprüde kaynak yaptı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yavuz Selim Sultan Köprüsü'nün dev tabliyesinin kaynak törenine katıldı.

Bakan 3. köprüde kaynak yaptı
bakan,

Köprü üzerinde kaynak yapan Bakan Bilgin, ortalama 7 günde bir tabliyenin montajının yapılacağını söyledi.

İstanbul'un trafik sorunun çözümünde önemli bir yere sahip olması beklenen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 950 ton ağırlığındaki dev tabliyesi 14 saat süren çalışmanın ardından yerleştirildi. Tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle düzenlenen kaynak törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de katıldı.

Törende konuşan Bakan Bilgin, “Bu zirve projenin önemli bir aşamasını daha birlikte idrak ediyoruz. Esas itibariyle bu projenin her aşaması bir dönüm noktası ve ülkemiz adına tarihi bir an. Bugün bu projenin toplam 59 adetten oluşan segmentlerinin köprü ile bağlantısını sağlayan ilkini yerleştirdikten sonraki montajını gerçekleştiriyoruz. Bugün işlemlerini gerçekleştirmekte olduğumuz segmentlerin en büyüğünün kaynağını yapacağız. 915 ton ağırlığında. 4 adet Boeing ağırlığına denk düşecek bir parçanın montajını yapıyoruz” diye konuştu.

Köprünün özelliklerinden bahseden Bakan Bilgin, “Köprümüz bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü. Hem üzerinde raylı sistemi hem de 4 gidiş ve 4 geliş ile karayolu bağlantısını üzerinde bulunduruyor. Kenar açıklıkları ile köprünün toplam uzunluğu 2 bin 164 metre. Köprümüz 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kulesine sahip bir köprü. Bugün görmüş olduğumuz çelik tabliyelerin ortalama ağırlıkları 850 ton ve her biri 24 metre uzunluğundaki segmentlerden oluşuyor. Köprünün tabliye toplam ağırlığı 46 bin tonu geçecek. Yani köprünün bu özelliklerini bir arada düşündüğünüzde nasıl büyük bir projeyi ülkemize kazandırdığımızın altını çizmek isterim” dedi.

Köprünün yapımında kullanılan çelik tabliye segmentlerinin Tuzla ve Yalova'da üretildiğine dikkat çeken Bakan Bilgin, “Bugün montajı yapılacak segmenti arkadaşlarımız yaklaşık 10 saatte deniz seviyesinde buraya getirdiler. Bundan sonraki süreçte yaklaşık ortalama 7-8 günde bir, bir tabliyenin montajını gerçekleştireceğiz. Her bir tabliyenin montajı sırasında deniz trafiğini komple kapatıyoruz güvenlik nedeniyle. Dolayısıyla İstanbul trafiğini en az seviyede etkilemek için hem deniz trafiğini yöneten arkadaşlarımız çok önemli bir koordinasyonu da birlikte gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin konuşmasının ardından eline aldığı kaynak makinesi ile ilk tabliyenin montajını gerçekleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...