Tgrt Haber
04 Ağustos 2020 10:39

Bakan Albayrak: Bu tarihi bir dönüm noktası

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün açıklanan Türkiye İmalat PMI Endeksiyle ilgili, "Bu tarihi bir dönüm noktası" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak: Bu tarihi bir dönüm noktası
Bakan Albayrak,Türkiye İmalat PMI,Satın Alma Yöneticileri Endeksi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak Satın Alma Yöneticileri Endeksi’yle (PMI Endeksi) ilgili, “Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye İmalat PMI, Temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası: Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor” ifadelerine yer verdi.

Enflasyon değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) haziranda yıllık yüzde 12,62 iken temmuzda yüzde 11,76'ya gerilediğini belirterek, "Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

"Temmuz ayında 15 milyar dolar ihracata ulaştı"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "Türkiye Temmuz ayında 15 milyar dolar ihracata ulaştı. Bu, 2020'nin en yüksek seviyesi oldu. Altın hariç karşılama oranı da yüzde 93,9 ile en yüksek değere ulaşıldı".

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...