Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2020 15:13

Bakan Albayrak: Hedefimiz Türkiye'yi dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek

Bakan Albayrak, "Hedefimiz Türkiye'yi, 'İstanbul Finans Merkezi'nin sağlayacağı avantajlarla dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek." dedi.

Bakan Albayrak: Hedefimiz Türkiye'yi dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,İstanbul Finans Merkezi,12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, video konferansla '12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansında', "Hedefimiz Türkiye'yi, İstanbul Finans Merkezi'nin sağlayacağı avantajlarla dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek." dedi.

Albayrak, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Türkiye'de katılım finans kuruluşları 2005'te yasal olarak banka statüsü kazanmış, o tarihten bu yana yıllık yüzde 23'lük büyüme hızıyla konvansiyonel bankaları geride bırakmış, aktif büyüklük olarak pazar payı ise yüzde 2,4'ten yüzde 6,5'e yükselmiştir."

Albayrak, "Başta kitle fonlaması olmak üzere alternatif finans alanında da katılım finansmanının yaygınlaşması ile ilgili destekleyici adımlar atıyoruz." diye konuştu.

Bakan Albayrak, "Ülke kaynaklarının yurt dışına akışının önüne geçilmesi için Katılım Reasürans Fonu kurma sürecini başlattık." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...