Tgrt Haber
28 Mart 2019 20:29

Bakan Albayrak: Süreç bugünden itibaren normalize oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı televizyon kanalında yayında soruları yanıtladı.

Bakan Albayrak: Süreç bugünden itibaren normalize oldu
albayrak

Bakan Albayrak'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

- Son günlerde yaşananları hep birlikte izliyoruz, Türkiye ekonomisi Ağustos ayından bu yana önemli mesafe kaydetti.

- Türkiye ekonomisi her geçen gün dengelenme adını verdiğimiz yeni ekonomi programında dengelenme sürecinden bahsettik.  Dengelenme süreci beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti

- 2019 hedefleri açısından bakıldığında benim şahsi olarak beklentimin de ötesinde olumlu şekilde ilerliyor.

- Bölgemiz zor bir dönemden geçiyor.

- Türkiye'nin artık eskisi kadar kırılgan olmadığı ile ilgili bir test yaşadığını düşünüyorum. Türkiye'nin bu testte güzel bir sınav vererek tecrübe yaşadığını düşünüyorum.

YABANCIYA TL BORÇ VERİLMEMESİ

Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Türk bankaları TL vermiyormuş diye haber çıktı. Bankalar Birliği bu konuyla ilgili açıklama yaptı. MB'nin swap kararı Türk bankalarıyla ilgiliydi. Süreç bugünden itibaren normalize oldu.

Londra uluslararası bir piyasa. Türkiye olarak kullanmaya devam edeceğiz. İş birliklerimiz olacak.

Borsa bugün dengeli bir süreç geçirdi.  Dengelenme süreci her iki piyasada olsun normal bir şekilde seyrediyor. 

EKONOMİ PROGRAMI

8 Nisan haftasında genel bir çerçeve açıklayacağız.  Bankacılıkta güçlü bir yapı var. Birçok alanda önemli bir yol haritası ortaya koyacağız. Vakit kaybetmeden ekonomimizi daha ileriye taşıyacağız. 

Seçimden sonra hal yasası Meclis'e sevk edilecek.

Bizim için en zor dönem 2018'in son çeyreğiydi. 2019'un ilk çeyreğinde belki pozitif büyüme göreceğiz. En zor dönemi geride bıraktık, 2019 büyüme hedefi konusunda kaygı duymuyorum. Ağustos-Eylül aylarında tek haneli enflasyon rakamları göreceğiz. Ciddi bir toparlanma görüyoruz.

 Piyasalarda ciddi bir toparlanma görüyorum. Piyasa faizlerinden, reel sektör güven endeksinden, önümüzdeki ay beklentilerinden görüyoruz  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...