Tgrt Haber
03 Ekim 2019 11:59

Bakan Albayrak'tan 'enflasyon' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonun tek hanelere gerilemesinin ardından, "İlk gün hedeflerimizin başına yazdığımız enflasyonla mücadelede büyük bir aşamayı geride bıraktık." dedi.

Bakan Albayrak'tan 'enflasyon' açıklaması
berat albayrak,enflasyon,ekonomi

Hazine ve Maliye Baknaı Berat Albayrak, enflayonun tek haneli rakamlara gerilemesinin ardından sosyal medya hesabı twitter üzerinden paylaşım yaptı.

Bakan Albayrak paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"SONUNDA KAZANACAĞIZ"
"İlk gün hedeflerimizin başına yazdığımız enflasyonla mücadelede büyük bir aşamayı geride bıraktık. 

Ağustos ayındaki kur ataklarının ardından ekonomideki en önemli kazanımı sağladık. Ekim ayında %25 seviyesindeki TÜFE’de ve %45 seviyesindeki ÜFE’de tek haneyi yakaladık.

ALBAYRAK: HEDEF YÜZDE 5
Ekonomide arzu ettiğimiz seviyeye ulaşmak için şimdi yeni hedefimiz bu kazanımları koruyarak, enflasyonda %5 seviyesine adım adım ilerlemek. 

Enflasyonda ve cari dengedeki bu başarıyı, ekonominin tüm alanlarına taşıyacağız. Gece gündüz demeden çalışacak ve #SonundaKazanacağız"

Bakan Albayrak'tan 'enflasyon' açıklaması

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...