Tgrt Haber
12 Ağustos 2018 23:01

Bakan Albayrak'tan son dakika dolar açıklaması! (Dolar euro son durum, dolar bugün ne kadar?)

Dolar bugün ne kadar, euro ne kadar, dövizde son durum, sterlin ne kadar sorularının cevapları burada. ABD-Türkiye arasında yaşanan gerilimin ardından piyasalarda yaşanan dalgalanma devam ediyor. Son duruma ilişkin Bakan Berat Albayrak bir açıklama yaptı. Bakan Albayrak, Türk lirasının hedef alındığını vurguladı. İşte detaylar...

Bakan Albayrak'tan son dakika dolar açıklaması! (Dolar euro son durum, dolar bugün ne kadar?)
dolar ne kadar,dolar son durum,sterlin ne kadar

Dolar bugün ne kadar, euro ne kadar, dövizde son durum, sterlin ne kadar sorularının cevapları bu haberde. ABD-Türkiye arasında yaşanan gerilimin ardından piyasalarda yaşanan dalgalanma devam ediyor. Yanı sıra Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırısıyla karşı karşıya. Ülkemize yönelik amansız algı operasyonlarını şekillendiren "üst akıl" döviz üzerinden Türk ekonomisine darbe vurmak için çabalıyor. ABD'deki FETÖ'cülerin maşası haline gelen Evanjelik ideoloji ise bu saldırılara çanak tutuyor. Son olarak Bakan Albayrak'tan döviz ile ilgili bir açıklama geldi. Bakan Albayrak, Türk lirasının hedef alındığını bildirdi. İşte haberimiz...

DOLAR NE KADAR?

Son gelişmelere göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) doları, Türk lirası karşısında en yüksek seviyeyi gördü. İngiliz sterlini ve euro da en yüksek seviyelerine ulaştı. Dövizdeki son duruma ilişkin bilgileri aşağıdaki başlığa tıklayarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre takip edebilirsiniz.

SON DAKİKA DÖVİZ KURLARI TAKİBİ İÇİN TIKLAYIN

BAKAN ALBAYRAK: KURDAKİ GELİŞMELER SALDIRININ KANITI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dolardaki son dakika gelişmelerine ilişkin yaptığı açıklamada ise "Kurdaki gelişmeler saldırının kanıtıdır. ABD Başkanı paramızı hedef aldı. Kurdaki artışa karşı planımız hazır." dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı da ekonomideki gelişmelere ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada "Türkiye bir ekonomik savaş vermektedir. Ekonomik savaşı millet ve devletle birlikte kazanacağız." denildi.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZ GÖNLÜNÜ FERAH TUTSUN

Yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon ziyaretinde döviz kurlarındaki hareketliliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkemize yönelik tehditlere işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kur silahı üzerinden ekonomimizi sarsabileceklerini sanıyorlar. Türkiye'nin notunu imdirecekmiş. İndirsen ne yazar. Bu millet mandacılığı yüz yıl öncesi elinin tersiyle itmiş bir millet. Türkiye'yi tehdit etmek hiçbir kredi derecelendirme kuruluşunun haddi değildir. Milletimiz gönlünü ferah tutsun.'' şeklinde konuştu.

RUSYA'DAN DOLAR HAMLESİ

Öte yandan Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov, ABD dolarının uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldiğini belirterek "ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de avro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...