Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Aralık 2021 09:31

Son dakika! Bakan Bilgin açıkladı! Emekliye yapılacak zam oranı belli oldu

Son dakika haberi: Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile gerçekleştirdiği 'Emeklilere yapılacak zam oranı' ile ilgili görüşmesinin detaylarını TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Günaydın Türkiye programında paylaştı.

Son dakika! Bakan Bilgin açıkladı! Emekliye yapılacak zam oranı belli oldu
Vedat Bilgin,Zam,Emekli,Son dakika

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zam oranını merakla bekliyordu. Hafta içi her gün TGRT Haber’de yayınlanan "Cem Küçük ile Günaydın Türkiye" programında emeklilere yapılacak zam oranına ilişkin açıklamaya yer verildi.

"Günaydın Türkiye" programının sunucusu ve Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile gerçekleştirdiği görüşmede Bilgin’e “Emeklilere yüzde 30-40 oranında zam olur mu?” şeklinde yönelttiği soruya Bilgin'in "Sözleşmemizde enflasyon farkı verilir diye yazılmıştı. Bunu dikkate alan fakat bugünkü ekonomik durumu gözeten bir orandan değerlendirilecektir denile bilir” ifadeleri ile cevap verdiğini aktardı.

"EN AZ YÜZDE 30 ZAM"

Bilgin'in “Yüzde 30-40 olur mu? En düşük emekli aylığında daha yüksek diğerlerinde daha dengeli olmak üzere farklılık gösterebilir” ifadelerini de kullandığını belirten ve  açıklamalarını değerlendiren Cem Küçük, “ Sayın bakanımızla konuşmamızdan anladığım kadarıyla, enflasyon farkları dâhil olmak üzere en az yüzde 30 zam gelecek” dedi.

2022 SSK VE BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yapılması beklenen 2022 Ocak zammının ardından "emekli maaşı ne kadar olacak" sorularının cevabı araştırılıyor. En yüksek aylık 7 bin 492 liradan 8 bin 277 liraya çıkacak. Yüzde 10.48 artışla en düşük aylık, Bağ- Kur tarım emeklilerinde bin 867 liradan 2 bin 63 liraya, esnaf emeklilerinde 2 bin 350 liradan 2 bin 596 liraya yükselecek.

SSK'lılarda ise en düşük aylık, 2000'den önce emekli olanlarda 2 bin 624 liradan 2 bin 899 liraya, 2000'den sonra emekli olanlarda bin 626 liradan bin 797 liraya çıkacak. Aralık enflasyonuna göre zam oranı artabilecek. Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından, emekli maaşları 3 Ocak 2022'de belli olacak. 

Aralık ayı enflasyon oranlarının netleşmesinin ardından belli olacak emekli maaşı zamlarıyla ilgili, enflasyon oranlarıyla birlikte bazı öngörüler de bulunuluyor. Yapılan tahminlere göre Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 2 veya yüzde 3 olması durumunda olası zamlı maaşlar...

 

Son dakika! Bakan Bilgin açıkladı! Emekliye yapılacak zam oranı belli oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...