Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2022 20:32 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 00:33

Bakan Bilgin tarih verdi: Sırada asgari ücret, EYT ve sözleşmeli personeller var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 3600 ek göstergeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Devrim niteliğinde bir düzenlemeye imza attıklarını belirten Bakan Bilgin, aralık ayında yapılacak yeni düzenlemeyle ek göstergenin maaşlara etkisinin daha da artacağını söyledi. Asgari ücretlileri de enflasyona ezdirmeyeceklerini, temmuz ve aralık ayında iyileştirme yapacaklarını vurgulayan Bilgin, sırada milyonlarca kişinin beklediği EYT ve sözleşmeli personel meselesinin olduğunu ifade etti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / TRT Haber
Bakan Bilgin tarih verdi: Sırada asgari ücret, EYT ve sözleşmeli personeller var
Vedat Bilgin,asgari ücret,maaş,3600 ek gösterge

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye’nin çalışanlarını emekçilerini ilgilendiren her konu bizim ilgi alanımıza giriyor. Bunlardan biri de ek göstergeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün açıkladı. Daha önce de bildiğiniz gibi asgari ücrette devrim niteliğinde bir artış yapmıştık. Cumhurbaşkanımız bizden kapsamlı bir düzenleme istedi biz de bunu yaptık.

MAAŞLARDA 1300-1400 LİRA ARTIŞ

5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalışma yaptık. Dolayısıyla sendikaların ve kimsenin beklemediği bir düzenleme yaptık. İnanıyorum ki Türkiye’nin kamu çalışanları bu gece farklı uyuyacak. Diyecek ki devletim beni düşünüyor. Bugün kamuda çalışan sıfır ek göstergesi olan çalışanlarımız da 600 ek puan aldılar. Maaşlarda 1300 lira ile 1400 lira arasında bir değişim oldu.

https://twitter.com/vedatbilgn/status/1533882762360414209

TEMMUZ VE ARALIKTA İYİLEŞTİRME SİNYALİ

"Temmuz ayında kapsamlı bir iyileştirme yapacağımızı söyleyeyim. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak bir düzenleme yapacağız. Biz aralık ayında da çalışanlarımız için yeni düzenlemeler yapacağız. 

Aralık ayında yapılan düzenlemeyle ek göstergelerin maaşlara etkisi katlanarak artacak. 200 bin lira emekli ikramiyesi alanlar 50 bin lira fazla alacak.

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Devlet adil olanı düzgün olanı yapar. Biz adil olanı düzgün olanı yaptık.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Şunun da müjdesini vereyim, bütün kamu çalışanlarımızın ücretlerinin düzenlenmesi çalışmasını da Sayın Cumhurbaşkanımız uzun vadede bize verdi.

İlk açacağımız dosya üzerinden detaylandırıp kamuoyuyla paylaşacak hale gelince paylaşacağımız mesele sözleşmeli personel meselesidir.

İlk ele alacağımız dosya odur. Kamuda sözleşme personel istihdam ediliyor. Yeni alanlar var. Yeni çalışma biçimleri var. Mesela bilgisayar yazılım mühendisleri gibi. Örnek veriyorum, hepsinin mühendis olmasına gerek yok. Kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor fakat bu personellerin bazı sorunları var. Biz bunlara isteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz.

EYT AÇIKLAMASI

Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz. EYT de önümüzde duruyor. Onda da mesafe katettiğimiz zaman dosyayı da açtığımız zaman kamuoyuyla paylaşacağım.

Şunu herkesin bilmesi lazım Türkiye Cumhuriyeti emekçilerini koruyan bir devlettir. Alelade kapitalist bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet karakterinde bir devlettir. Demokratikleşme süreci ilerledikçe bu atılımlarımız devam edecek. Yani biz bütün sosyal meseleleri devletimizin önündeki görev alanı sayıyoruz. Her sosyal mesele benim görevimdir çalışma hayatıyla ilgili. Onu açmayacağız o dosya kapalıdır demeyiz.

ASGARİ ÜCRET VE İŞÇİ EMEKÇİLERİNİN MAAŞI

Önümüzde her konu duruyor. Şimdi bir şey söylemek doğru olmaz. Dosyalara çalışıyoruz. Ücretlerdeki adaletsizliklere yönelik yeni düzenlemeler olacak. Önümüzdeki süreçte ücretlere yönelik yeni düzenleme yapacağız. Bütün emeklilerimizi ve emekçilerimizi koruyan bir çalışma yapıyoruz."

Kaynak: İHA / TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gul18 Haziran 2022 11:59

SN BAKANIMIZIN EMEGİNE YUREGİNE SAGLIK SAYGILAR DİLİYORUM

Kağan 7 Haziran 2022 12:01

Staj mağdurlarıda çözüm bekliyor.. Devlette staj yaptık. Prim yatırılmamış. Bari borçlanma gelsin

Damat ibrahim 7 Haziran 2022 10:13

Taşerona kadro

Asi 7 Haziran 2022 00:50

Onemli olan asgari ucrete zam yspmak degil günlük artan enfilasyonlari durdurmak zam alacağız ama gıdadaki zamlar yine devam edecek bu çözüm degil bence iyice fakirkestik ekmek oldu 3.50 kurus gunde sadece 4 ekmek alsak 14 tl yapıyor uyanin lutfen

rukiye 6 Haziran 2022 22:20

yorları görmek isyiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...