Tgrt Haber
25 Kasım 2021 10:55

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: İlk toplantı tarihi belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ilişkin son dakika gelişmesini, "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız" diyerek paylaştı. Ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağı ifade edildi.

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: İlk toplantı tarihi belli oldu!
asgari ücret

Son dakika haberi: Asgari ücret tartışmaları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika haberi geldi. Türk-İş ile olan görüşmelere ilişkin açıklamada bulunan bilgin milyonlarca çalışanı ilgilrendiren asgari ücret ile ilgili, sendika ile uzlaşmaya yakın olduklarını dile getirdi.

Bakan Bilgin açıklamasında, "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız" diyerek toplantı tarihini de duyurdu. Buna göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağı ifade edildi.

SENDİKALARIN TALEPLERİ

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret talebini net 5 bin 200 TL olarak açıkladı. Ayrıca tüm çalışanlar için 1000 liralık iyileştirme talep etti.

DİSK Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücret sürecinde bütün emek örgütlerinin ortak bir tutum alması ve ortak politikalarla asgari ücret mücadelesi yürütmesinin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede geçmiş yıllarda DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ tarafından açıklanan asgari ücrete ilişkin politikaların arkasında olduğumuzu bir kez daha açıklıyor ve bu yıl da benzer bir ortak tutumun son derece yararlı olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise, "Biz masadayız. Masada olanlar daha dikkatli davranmak mecburiyetinde. İyi bir netice ile bitmesi için gayret sarf ediyoruz." dedi.

ERDOĞAN BEKLENTİLERİ YÜKSELTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücreti de ‘mücadelede’ atılacak önemli bir adım olarak dile getirdi. Erdoğan, “Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı’nın bu vurgusu asgari ücret konusunda yapılan resmi açıklamaları en yetkili ağızdan bir kez daha teyit ederken yapılacak zamla ilgili beklentileri de yükseltti.

CEM KÜÇÜK'TEN ASGARİ ÜCRET KULİSİ: 3 BİN 800 TL TAMAM, 4 BİN ZORLANIYOR

Milyonlarca vatandaşın gözü, 2022 asgari ücretine çevrilmişken Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber'de yayınlanan Günaydın Türkiye programında aldığı son kulis bilgilerini paylaştı. Küçük "Benim aldığım bilgiye göre 3 bin 800 - 3 bin 900 gibi bir şey olacak. 4 bin TL için zorlanıyor. Ancak 3 bin 800 TL tamam. Benim görüşüm 4 bin TL olmalı." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...