Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2022 22:23 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 08:52

Son dakika! Bakan Bilgin'den EYT'lileri heyecanlandıran açıklama: Bu sorun çözülecek

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün açıklanan asgari ücret zammının resmen geçerli olduğunu belirtti. 3600 ek gösterge konusunda devrim niteliğinde bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyleyen Bakan Bilgin, EYT'lileri de umutlandıran açıklamalarda bulundu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Bilgin'den EYT'lileri heyecanlandıran açıklama: Bu sorun çözülecek
Vedat Bilgin,EYT

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

'EYT SORUNU ÇÖZÜLECEK'

"EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz.

3600 EK GÖSTERGEDE DEVRİM GİBİ ÇALIŞMA

Bir diğer önemli görüşmede 3600 ek gösterge düzenlemesi. Tatile girmeden önce belli olacak. Türk kamu çalışanları ve emekliler açısından devrim niteliğinde bir çalışma. Aktüel gelirleri yansıması sınırlı ama emeklilikte önemli bir yansıması var. Türkiye tarihinde böyle bir çalışma yok. 5 buçuk milyon çalışanı kapsıyor. Çok ciddi bir maliyeti de var. Türkiye de bu maliyeti üstlendi. Bunları çok detaylı çalıştık, ortaya koyduk.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücrete yüzde 30 zam oldu öncesinde de yüzde 50 zam yapılmıştı. Enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu oldukça yüksek bir artıştır. Bu ara artıştır üstelik. Yıl sonuna kadar yapıldı. Cumhurbaşkanımızla görüştük. O da değerlendirmelerini yaptı. Asgari ücret zammı bugün itibarıyla geçerli olacak."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsa karadayı 2 Temmuz 2022 17:14

Gelsin artık eyt

Sogolun bakanım rabbim yar ve yardımcınız olsun sayın bakanım birde lise mezunu2200 den emekli olmuş kardeşlerimizin unutmayi 1 Temmuz 2022 22:44

Sayın bakanım Allah razı olsunsizden ve sayın cumhur baskanimizdan sizden bir konuyuda dokunmazizi rica ediyorum 2200 den emekli lise mezunu kardeşlerimize de bir dokunuş yapın saygılar sunarim

Sonraki Haber Yükleniyor...