Tgrt Haber
09 Mart 2020 17:12

Bakan Dönmez: Akkuyu’nun ilk reaktörü 2023’de devreye girecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Tamamlandığında Ankara ve İzmir’in toplam elektrik ihtiyacına denk bir üretim gerçekleştirecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santralimizdeki çalışmalar kesintisiz devam ediyor. Elektrik üretiminin çok ötesinde bir teknolojik dönüşüm ve know-how transferi projesi olan Akkuyu’nun ilk reaktörü 2023’de devreye girecek” dedi.

Bakan Dönmez: Akkuyu’nun ilk reaktörü 2023’de devreye girecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Akkuyu Nükleer Güç Santrali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, The Ankara Otel’de gerçekleştirilen, Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) 16’ncı Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

'Çalışmalar kesintisiz devam ediyor'

Dünyanın gidişatına bakıldığında elektrik bazlı bir geleceğe doğru gidildiğini ifade eden Dönmez, “Elektrik özellikle pek çok ülkenin kontrol edemediği petrol ve doğal gaz fiyatlarının oluşturduğu dalgalanmaya karşı ülkeleri koruyan bir kalkan haline geldi. Akıllı şehirler, akıllı araçlar, yapay zekâ, nesnelerin interneti gibi pek çok kavram geleceğe dair önemli ipuçları veriyor. Şimdi hedefimiz Türkiye’yi bu yönde hazırlamak. Elektrik sektörümüz açısından bir başka kırılma ve ivme kazanma noktasına doğru da aralıksız ilerliyoruz. Tamamlandığında Ankara ve İzmir’in toplam elektrik ihtiyacına denk bir üretim gerçekleştirecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santralimizdeki çalışmalar kesintisiz devam ediyor. Elektrik üretiminin çok ötesinde bir teknolojik dönüşüm ve know-how transferi projesi olan Akkuyu’nun ilk reaktörü 2023’de devreye girecek. Böylece hem nükleer teknolojiyle tanışıp çevre dostu üretim bakış açımızı güçlendireceğiz hem de ülkemizin yarım asırlık bir hayaline hayat vereceğiz” diye konuştu.

16’ncı TESAB Olağan Genel Kurulu’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanı sıra; TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, TESAB Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Alagöz ve çok sayıda enerji sektörü çalışanı katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...