Tgrt Haber
28 Haziran 2021 08:17

Bakan Dönmez duyurdu: Yeni müjdeler yolda

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de en geç önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde keşif amaçlı bir sondaj daha planlandığını söyledi. Dönmez "Bir keşif daha açıklayabiliriz" dedi.

Bakan Dönmez duyurdu: Yeni müjdeler yolda
fatih dönmez,enerji bakanı,ertuğrul gazi,sondaj,doğal gaz

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de bir sahada daha sismik çalışma yürüttüklerini belirterek “Bu yıl içerisinde, yetişmezse önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde, keşif amaçlı bir sondaj daha planlayabiliriz” dedi.

BU YIL BİR MÜJDE DAHA VERECEĞİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk bayrağına sahip ilk LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) Ertuğrul Gazi gemisinin Hatay Dörtyol’daki hizmete alım töreninde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.  Karadeniz’de 135 milyar metreküplük yeni keşfi açıkladıklarını hatırlatan Bakan Dönmez, ““Hepsi birlikte 540 milyar metreküpe ulaştı. En son açıkladığımız Amasra-1 kuyusu, ilk açıkladığımız sahanın kuzeydoğusunda kalan bir bölgedeydi. Şimdi güneybatısına düşen sahada sismik çalışmalarımız ve değerlendirmeleri devam ediyor” dedi. Yetişirse bu yıl içerisinde, yetişmezse önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde, keşif amaçlı bir sondaj daha planlayabileceklerini belirten Bakan Dönmez, “O bölge verimlilik açısından ciddi potansiyel içeren bir bölge. Eğer mevcut veriler gibi bir veriyle karşılaşırsak, kuzeybatıda yer alan sahada da bir keşif açıklama imkânımız olabilir” dedi.

NAHÇIVAN İÇİN HAZIRLIK TAMAM

Bakan Dönmez, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ile Türkiye’den Nahçıvan’a doğalgaz boru hattı inşa edilmesiyle ilgili mutabakat zaptı imzaladıklarını hatırlattı. Azerbaycan tarafının teknik bazı verileri onaylamasını beklediklerini ifade eden Bakan Dönmez, “O onaylar gelir gelmez hattın yapımına başlayacağız. Bizim güzergâh, etüt, kamulaştırma, projelendirmeyle ilgili hazırlıklarımız bitti” dedi.

KANAL İSTANBUL'UN ÇEVRESİNDE YENİLENEBİLİR ENERJİ 

Kanal İstanbul’un yapılacağı bölgede yenilenebilir enerji potansiyeli olduğunu belirten Bakan Fatih Dönmez, “Kanal İstanbul civarında, güneş ve rüzgâr açısından yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi mümkün” dedi. Bölgede Çatalca ilçesi sınırlarında çalışan rüzgâr santrallerinin de bulunduğunu hatırlatan Bakan Dönmez, “Güneş potansiyeli de yine orada yapılacak binaların çatılarında, cephelerinde değerlendirilebilir” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...