Tgrt Haber
07 Mart 2022 21:52 - Güncelleme : 08 Mart 2022 06:22

Bakan Dönmez müjdeyi verdi: 4. sondaj gemimiz yola çıktı

Enerjide dışa bağımlılığı sonlandırmak için kendi sondaj gemileriyle Karadeniz ve Akdeniz'de çalışmalara başlayan Türkiye, bu alandaki filosunu genişletiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sondaj çalışmalarında 4 gözle beklenen gelişmeyi 'hayırlı olsun' sözleriyle duyurdu.

Yedinci nesil teknolojiyle donatılan 4'üncü sondaj gemisi; maksimum 12 bin 200 metre derinliğe kadar inip, 3 bin 600 metre derinliğe kadar işlem yapabilecek.
Yedinci nesil teknolojiyle donatılan 4'üncü sondaj gemisi; maksimum 12 bin 200 metre derinliğe kadar inip, 3 bin 600 metre derinliğe kadar işlem yapabilecek.

Geçen hafta yaptığı açıklamalarda Karadeniz'deki Sakarya Karasu-1 kuysunda keşif amaçlı sondaj çalışmalarının devam ettiğini bildiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dördüncü sondaj gemisinin1-2 ay içinde Türkiye sınırlarında olacağını duyurmuştu.

Akşam saatlerinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Dönmez, heyecanlandıran gelişmeyi açıkladı. Dönmez, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir tarafı denizlerle çevrili ülkemize 4 başı mamur bir sondaj filosu kazandırmak için işimize 4 elle sarıldık. Şimdi 4 gözle Türkiye'ye doğru yola çıkan 4. sondaj gemimizi bekliyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun."

4. SONDAJ GEMİSİNİN ÖZELLİKLERİ

Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından 4. sondaj gemisi yakında filoya dahil olacak. 7. nesil üstün teknolojilerle donatılmış yeni sondaj gemisi 238 metre uzunluğunda olacak. 42 metre genişliğindeki yeni sondaj gemisi, 68 bin groston ağırlığında.

Maksimum 12 bin 200 metre derinliğe kadar inebilecek yeni nesil sondaj gemisi, 3 bin 600 metre derinliğe kadar işlem yapabilecek.

YEDİNCİ NESİL TEKNOLOJİYLE DONATILDI

Yaklık kule yüksekliği ise 104 metre. 200 kişilik mürettebak kapasitesiyle sondaj çalışmalarını yürütecek personelleri taşıyacak gemi dünyada diğerlerinden farklı olarak yedinci nesil olarak adlandırılan en modern, en son teknolojiyle donatıldı.

7. nesil üstün tekolojilerle donatılan gemide ajtif konumlandırma sistemi bulunuyor Bunun yanıda çift kulesi ve 2 adet güvenli 7 ram BOP sistemi de geminin dikkati çeken özellikleri arasında. MDP sistemi ile donatılan geminin her iki kulesinde de dalga sönümleme amaçlı sistemi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...