Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2022 10:00 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 12:26

Bakan Dönmez'den 'sondaj' açıklaması: 60 günümüz var, müjdeyi paylaşacağız

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye'nin sondaj çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dönmez, Türkiye'nin 45-60 günlük bir süre içerisinde sondajı tamamlayacağını söyledi. Dönmez, "Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Dönmez'den 'sondaj' açıklaması: 60 günümüz var, müjdeyi paylaşacağız
Akdeniz,Sondaj,Fatih Dönmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gazetecilerin sorularını cevapladı. Dönmez, "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız" dedi.

Türkiye'nin Karadeniz'in 2200 metre altında bir enerji üssü kurduğunu belirten Dönmez. "120 kilometrelik derin deniz boru döşeme işlemi tamamladı. 50 kilometrelik kısım kaldı" dedi. Dönmez, Akkuyu NGS projesi takviminde bir aksamaya müsaade etmeyeceklerini söyledi.

"DOĞALGAZDA BİR SIKINTI YAŞANMAYACAK"

Dönmez'in açıklamalarından satır başlıkları;

Tedarikçiler sevkiyat planına uyduğunda doğal gazda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. (Doğal gaz ödemelerinde ruble ile ticaret) Bu konu liderler arasında da teyit edildi. Transferlerde Türk lirasını da konuşuyoruz.

Bugün itibarıyla Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nde doluluk oranımız yüzde 87. Hedefimiz eylülde tamamını doldurmak. Tuz gölü depolama tesisimiz tamamen dolu.

"ELEKTRİKTE GÜCÜMÜZ 101 BİN MEGAVATA ULAŞTI"

Elektrik ve doğal gazda sübvansiyon devam ediyor. Destek miktarı bu yılın ilk yarısında geçtiğimiz yılın 2 katından daha fazla seyrediyor. Elektrikte kurulu gücümüz 101 bin megavata ulaştı. Bunun yüzde 54'ü yenilenebilir kaynaklardan geliyor.

"DÜNYAYA 500 YIL TETECEK BOR REZERVİNE SAHİBİZ"

1-2 ay içinde YEKA GES 5 düzenlenecek. 1200 megavatlık bir kapasiteyi yarışmaya sunmuş olacağız. Dünyaya 500 yıl yetecek bor rezervine sahibiz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...