Tgrt Haber
16 Eylül 2022 11:20 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 12:06

Bakan Yanık duyurdu: İhtiyaç sahibi çocuklu ailelere destek ödemesi hesaplara yattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi çocuklu aileleri sevindiren haberi verdi. Bakan Yanık, 340 milyon liralık eylül ayı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Bakan Yanık duyurdu: İhtiyaç sahibi çocuklu ailelere destek ödemesi hesaplara yattı
Derya Yanık

Dün bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine yapılan 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nın ardından bir destek ödemesi daha hesaplara ytatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eylül ayındaki  Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlık olarak "aile odaklı hizmet" anlayışıyla yürüttükleri çalışmalarda çocukların öncelikle ailelerinin yanında büyümesini esas aldıklarını belirten Yanık, bu amaçla SED Hizmeti sunduklarını kaydetti.

Bakan Yanık, söz konusu ödemenin ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim masraflarını karşılayabilmeleri için her ay yapıldığını belirterek, böylece çocukların ailelerinden kopmadan geleceğe sağlıklı şekilde hazırlanmalarına imkan sağlandığını aktardı.

340 MİLYON 499 BİN TL ÖDEME YAPILDI

Koruyucu ve önleyici hizmet modeli SED'in sadece ekonomik desteği kapsamadığını vurgulayan Bakan Yanık, ayrıca çocuklara psikolojik ve sosyal destek de verildiğini hatırlattı. Bakan Yanık, "SED kapsamındaki çocuklarımız için birçok etkinlik düzenliyoruz. Çocuklarımızı sosyal ve kültürel yönden de destekleyerek akranları gibi sosyal hayata katılmalarını amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

SED Hizmeti'nden 147 bin çocuğun yararlandığını belirten Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için eylül ayında bu kapsamda toplam 340 milyon 499 bin TL ödeme yaptıklarını bildirdi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Leyla savur17 Ekim 2022 20:38

Benim esimin calistigi fabrika kapandi ben hamileyim oglum okula gidiyor evimiz kira aile destek paketinden 450 Tl aliyoruz baska gelirimiz yok yardimci olurmusunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...