Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2015 13:40

Bakan Elitaş, ‘Kurlarda dalgalanma boyu azalacak’

Ekonomi Bakanı Elitaş, Fed'in faiz artırımının ardından kurlarda dalgalanma boyunun azalacağını söyledi.

Bakan Elitaş, ‘Kurlarda dalgalanma boyu azalacak’
bakan elitaş, feed kararı,

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Bloomberg HT kanalının canlı yayınına katıldı. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımının ardından kurlarda dalgalanma boyunun azalacağını belirten Bakan Elitaş, "Çin, büyümesinin yavaşlamasıyla birlikte agresif fiyat politikası uyguluyor. Çin'in büyümesi 2016'da dikkat edilmesi gereken önemli bir konu" dedi.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Az gelişmiş ülkelerin dünya ticaretinde korunması gerektiği kanaatinde olduklarını söyleyerek, Kenya'nın Doğu Afrika'nın merkezinde olduğunu vurgulayıp, "Kenya çok önemli bir konumda" diye konuştu.
Gümrük Birliği'nde güncellemenin Türkiye için fırsata dönüştürülebileceğini belirten Elitaş, serbest ticaret anlaşmalarının hayata geçmesinin 5-6 yıl sürdüğünü kaydederek şunları söyledi: "Tarımda belli ürünlerde korumaların devam etmesi kanaatindeyim. Tarım esaslı sanayi, gıda ürünlerinde rekabetçi olmak için adım atmamız gerekir. Rusya'nın satın alma gücünün zayıflamasıyla ticaretimiz düşüş gösterdi. Rusya, ticaretten intikam alma duygusuyla hareket ediyor. İhracatçı için tedbir aldık, panik havasını ortadan kaldırdık. Rusya'nın en büyük yaş meyve sebze tedarikçisi biziz. Rusya'nın ne yapacağı ile ilgili belirsizlik var. Rusya, yaş meyve sebzede kendi vatandaşlarını cezalandırıyor".
Bin 300 lira olan asgari ücretin dolar bazında 2013 seviyesine ulaşmış olacağının altını çizen Bakan Elitaş, asgari ücret artışı büyümeye 0.4 puan ilave katkı sağlayacağını söyledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...