Tgrt Haber
06 May 2021 23:07

Bakan Elvan: Salgınla mücadelede 113,78 milyar lira harcadık

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, koronavirüsle mücadele kapsamında devletin seferber olduğunu bugüne kadar 133,7 milyar lira harcandığını ifade etti.

Bakan Elvan: Salgınla mücadelede 113,78 milyar lira harcadık
Bakan Elvan,Destek programı,Koronavirüs destek programı,Esnaf kredi,Kredi destek

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kovid-19’da üreticilere ve esnafa kredi desteğin verildiğini ve yılsonuna kadar bu desteğin artacağını şu ifadelerle belirtti: Kovid-19 sürecinde 206 milyar liralık Tarım Kredi, esnaf kredi ile vergi ve prim borcu ertelendi. Bu tutar yıl sonunda 219 milyar lira olacak

“FİRMALARA 315 MİLYAR LİRALIK KREDİ DESTEĞİ VERİLDİ”

Bakan Elvan, Kovid-19 sürecinde kredi programları kapsamında firmalara desteklere ilişkin: Kovid-19 sürecinde bugüne kadar kredi programları kapsamında firmalara 315 milyar liralık kredi verildi.

“HAZİRAN SONUNA KADAR 176 MİLYAR TL HARCAMIŞ OLACAĞIZ”

Koronavirüsle mücadele desteğinin devam edeceğini şu ifadelerle belirtti: Bugüne kadar yapılan harcama 133,7 milyar lira. Haziran sonuna kadar yaklaşık 176 milyar lira (bütçe, işsizlik sigortası fonu ve sosyal yardımlaşma dahil) harcama yapmış olacağız.

Büyüme rakamlarına ilişkin Bakan Elvan, “2021 ilk çeyrekte yüzde 5,5-6, ikinci çeyrekte baz etkisiyle çift haneli, yıl genelinde de yüzde 5'in üstünde büyüme göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...