Tgrt Haber
07 May 2021 06:38

Bakan Elvan'dan 128 milyar dolar ve kripto para açıklaması

Hazine ve Maliye bakanı Lütfi Elvan, 128 milyar dolar tartışması ve kripto paralarla ilgili konulara açıklık getirdi... 128 milyar dolar tartışması için “hukuksuzluk söz konusu değil” vurgusu yapan Elvan, kripto paralar için ise kanun teklifi olacağının altını çizdi...

Bakan Elvan'dan 128 milyar dolar ve kripto para açıklaması
lütfi elvan,,kripto para,,ekonomi,,128 milyar dolar,

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,  katıldığı bir canlı yayın programında 128 milyar dolar tartışmasını, kripto paralar için yapılan düzenleme ve salgın döneminde yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Muhalefet partilerinin gündeme taşıdığı 128 milyar dolar tartışması için Bakan Elvan “hukuksuzluk söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

“HUKUKSUZLUK SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Yasaya aykırı herhangi bir durum söz konusu değildir. Sizin ne söylediğiniz bir açıklaması yok karşı taraftan. Siyaseten kullanalım düşüncesiyle hareket ediyorlar. Kişileri Merkez Bankası'nın açıklaması mümkün değil”

Son dönemin başlıca konusu kripto paralar için, düzenleme mesajı veren Bakan Elvan,  "tüketiciyi korumak zorundayız" dedi.

KRİPTO PARALAR İÇİN DÜZENLEME

“Terörün finansmanını ve kara para aklama gibi durumları önlemek için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bir kanun teklifi muhtemelen olacak.”

206 milyar liralık tarım kredi, esnaf kredi ile vergi ve prim borcu ertelendiğini söyleyen Elvan, "Bu tutar yılsonunda 219 milyar lira olacak." dedi. Bakan Elvan, firmalara ise 315 milyar liralık kredi verildiğini belirtti.

Öte yandan Bakan Elvan, 2021'de %5'in üzerinde bir büyüme beklediğini de ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...