Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2017 15:01

Bakan Eroğlu açıkladı: 'Dünya rekoru bende'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Şuana kadar 6 bin 500 dev tesisin açılışını yaptık Allah'a şükür. Ayrıca 600 tane de İSKİ'deyken açtığım tesis var. Şimdi 7 bin 100 tane tesis açan dünyada en çok tesis açan bakan unvanına sahibim Allah'a şükür olsun. Şu ana kadar 451 baraj, 1.000 gölet açarak dünya rekoru mührümüzü vurduk" dedi.

Bakan Eroğlu açıkladı: 'Dünya rekoru bende'
orman ve su işleri bakanı veysel eroğlu,tesis,iski,açılış

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şuana kadar 6 bin 500 dev tesisin açılışını yaptık Allah'a şükür. Ayrıca 600 tane de İSKİ'deyken açtığım tesis var. Şimdi 7 bin 100 tane tesis açan, dünyada en çok tesis açan bakan unvanına sahibim Allah'a şükür olsun. Şu ana kadar 451 baraj, 1.000 tane t açarak dünya rekoru mührümüzü vurduk." dedi. 

İstanbul Teknik Üniversitesinin yeni eğitim yılı açılışında Eroğlu, "Dünyada Bilime Yön Veren 100 Türk" arasında yer alan İTÜ öğretim üyelerine plaket verdi.

İTÜ'nün 244. yılını kutlayarak 2017-2018 akademik yılı için iyi ve başarılı dileklerde bulunan Eroğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve Bakanlıkları döneminde yaptığı hizmetlerinden bahsetti

Eroğlu, şöyle devam etti:

"Ben de bugün yuvamda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Teknik üniversite dünyanın en gelişmiş üniversitelerinden birisi. Gurur duyuyorum. Ben de burada 30 yıl hizmet verdim. İSKİ Genel Müdürü olduğum zaman, cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanıyken, 'Veysel hoca, gel şu İstanbul'un suyunu hallet' dedi. Ben de, 'Sayın başkanım, bir yılda su meselesini çözerim ama üniversiteye geri dönerim' diye 1 yıl süreyle izin almıştım. Mutlaka şaşırmıştır, 50-60 yıldır çözülmeyen mesele bir yılda nasıl çözülür diye, fakat hakikaten birinci yılda 8 ayda su kesintisini ortadan kaldırdık. 5 Mayıs 1994'te İSKİ genel müdürü oldum, o zaman dedim ki 8 ay sonra 1 ocak 1995 saat 8.59'dan itibaren su kesintisi İstanbul'da olmayacak diye ilan ettik. Millet tabii ki şaşırdı, gazeteciler soruyor, "su kesintisi olursa ne yapacaksınız?" dediler. Dedim ki, kendimi asacak halim yok, askere giderken bile kesmediğim bıyıkları keserim diye Allah şükür bugüne kadar bıyıkları kesmedik."

" İstanbul 2071 yılına kadar su sıkıntısı yaşamayacak"

Eroğlu, hem İSKİ'de hem İTÜ'de hem de bakanlıkta çok büyük projeler verdiklerini belirterek, "Şuana kadar bakanlıkta DSİ dahil, 6 bin 500 dev tesisin açılışını yaptık Allah'a şükür. Ayrıca 600 tane de İSKİ'deyken açtığım tesis var. Şimdi 7 bin 100 tane tesis açan dünyada en çok tesis açan bakan unvanına sahibim Allah'a şükür olsun. Şuana kadar 451 baraj, 1000 tane gölet açarak dünya rekoru mührümüzü vurduk. Ben sanıyordum ki sadece İstanbul'da sus sıkıntısı var. Baktım ki Türkiye'de 76 şehirde su sıkıntısı var. Öyle bir çalışma yaptık ki 2060 yılına kadar su sıkıntısı olmayacak. Hatta İstanbul'da hedef 2071 yılına kadar su meselesini çözdük. Gazeteciler soruyor, '2071 yılından sonra ne olacak?' Ben de diyorum ki, gelecekteki bakan daha doğmamıştır, ona bir mektup bırakacağım öğrenir diye cevap veriyorum." diye konuştu.

"Başbakan ve 6 bakan İTÜ'lü"

Bakan Eroğlu, hükümet olarak üniversiteye her türlü desteği vereceklerini çünkü gelecek nesilleri iyi bir şekilde hazırlamak gerektiğini söyledi.

Dünyada bir rekabetin olduğunu, bu nedenle İTÜ'nün öncü olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bakın şu anda Milli Eğitim'e ayrılan pay en yüksek pay. Bütün kurumları geçti. Eğitim fevkalade önemli. Gelecek nesiller çok iyi şekilde yetiştirmemiz lazım; çünkü dünyada bir yarış var. Türkiye'nin önünü kesmek, yok etmek için plan proje uygulanıyor. Karlofça'dan bu yana bu devam ediyor. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Dolayısıyla güçlü olmak için ekonomisi, bilimi, teknolojisiyle her şeyiyle güçlü olmamız lazım. Bizim milletin yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki milletimize heyecan verelim, önünü açalım. İstanbul Teknik Üniversitesinin bir Başbakanı 6 tane Bakanı olması da büyük bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmeniz lazım. Sizin gidip bir takım projeleri imkanları seferber etmeniz lazım. Kapılar açık."

Bakan Eroğlu konuşması ve plaket takdimi sırasında esprileri birbiri ardına sıraladı. Eroğlu'nun, Rektör Mehmet Karaca'ya dönerek, "Sabahları mutlaka bir tatlı kaşığı bal ve çörek otu yerim. Hocam keşke siz de daha önce yeseydiniz. Ben saçları ona borçluyum" sözü salondakileri kahkaya boğdu.

Eroğlu'nun anlattığı Japon firması yetkilileriyla aralarında geçen komik diyalog da alkış aldı. Bakan Veysel Eroğlu'nun diğer esprileri de töreni izleyen akademisyenleri sık sık güldürdü.

Törende konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise okulun tarihçesi ve zaman içerisinde yükselttiği kalitesinden bahsetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...