Tgrt Haber
19 Haziran 2020 14:36

Bakan Ersoy'dan turizm sezonu açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sezonu ve alınan Covid-19 önlemleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy'dan turizm sezonu açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,Covid-19 testi

Bakan Ersoy'un açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

- Türkiye'ye gelen turistin havaalanında yapılan Covid-19 testi pozitif çıkarsa, turist ülkesine gönderilmeyecek.

-  Eğer Türkiye'ye gelmiş ve Covid-19 testi pozitif çıkmış bir kişiyseniz, size uygulanacak tedavi anlatılacak. Tedaviye kendi iradenizle onay verirseniz tedavi süreci başlayacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgeli restoranlar ve kafeler için Ziraat Bankası'yla bir kredi çalışması yaptık. Pazartesi gününden itibaren hayata geçiriyoruz. 1 milyondan 20 milyona kadar 36 ay vadeli, yüzde 7,5 faizle 6 aya kadar ödemesiz bir krediyi hayata geçiriyoruz.

- (Restoran ve kafe işletmecileri için açıkladığı kredi hakkında) 3 milyona kadar cironuz varsa 1 milyon, 125 milyon ve üzeri cironuz varsa 20 milyon kademeli 4 kredi mevcut. Pazartesi gününden itibaren Ziraat Bankası'na başvurduklarında bu krediden yararlanabilecekler. İki kriter mevcut. Biri Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeleri olması lazım, ikincisi Ziraat Bankası'nın pos cihazlarını kullanmaları lazım.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...