Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2015 13:46

Bakan Faruk Çelik'ten önemli açıklamalar

Bakan Çelik, 'İstihdam paketiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bugün Meclis'in gündeminde bulunan yasalarla ilgili değerlendirme yapacağız' diye konuştu.

Bakan Faruk Çelik'ten önemli açıklamalar
faruk çelik,istihdam paketi,emekliler,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam  paketiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek, Ekonomik Koordinasyon  Kurulunda, Meclis'in gündeminde bulunan yasalarla ilgili değerlendirme  yapılacağını bildirdi. 
Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Ekonomi Koordinasyon  Kurulu Toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 İstihdam paketiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını açıklayan  Çelik, "Bugün Meclis'in gündeminde bulunan yasalarla ilgili değerlendirme  yapacağız. Meclis kapanıncaya kadar çıkarılmasını düşündüğümüz yasaları, Sayın  Başbakana arz edeceğiz. Önemli bazı düzenlemeler var. Bunun içerisinde belki  istihdam paketi de olabilecek mi, o değerlendirmeyi çıktıktan sonra  yapabileceğiz" diye konuştu. 
 BÜTÜN ÇALIŞANLAR ETKİLENECEK
 Söz konusu düzenlemelerin kaç kişiyi etkileyeceği yönündeki soruyu  yanıtlayan Çelik, bundan bütün çalışanların etkileneceğini söyledi. Çelik, bu  düzenlemenin lokal bir düzenleme olmadığını ifade etti. 
 İstihdama yönelik teşviklerin hem bölgesel hem de dezavantajlı  gruplara dönük olduğunu anımsatan Çelik, bunun daha derli toplu hale gelmesi,  işverenin ve çalışanın daha kolay anlaması ve uygulamada yaşanan bazı  sıkıntıların ortadan kalkması anlamında tek düzey bir istihdam teşviki  düzenlemesi hazırladıklarını söyledi. 
 EMEKLİLER İÇİN YENİ DÜZENLEME
 Çelik, emeklilerle ilgili daha önce açıkladığı yeni düzenlemenin de  sorulması üzerine şunları kaydetti: 
 "Emeklilerle ilgili çok keyfi bazı ifadeler kullanılıyor. Yani sosyal  güvenlik reformu neticesinde şu anda sistemin rayına oturmaya başladığını gördük  ve yıllardır popülist politika neticesinde emeklilere kazandıralım derken bütün  vatandaşlarımıza emeklilerle birlikte nasıl kaybettirildiğini hepimiz izledik. Bu  şekilde bir yaklaşımın, seçim öncesinde bir yaklaşımın doğru olmayacağını ifade  ettik ama emeklilerimize biz hep sahip çıktık. Hep enflasyonun üzerinde  ücret  artışını sağladık. Talepleri yok mu, var. Bu talepler, imkanlarımız çerçevesinde  değerlendirilip yerine getirilmeli. Aksi takdirde popülist yaklaşımlar, sosyal  güvenlik sistemi yeniden tahrip eder ki bu yaklaşımı biz kesinlikle doğru  bulmuyoruz. Bu anlamda Sayın Başbakanımıza daha önce Bakanlar Kurulunda daha  sonra bizzat kendilerine sosyal kesimlerde yaşanan sorunları, kamu çalışanları,  esnaflarımızın yaşadığı sorunları bir paket olarak takdim etmiştik. O  değerlendirmenin neticelerini elbette Sayın Başbakanımız açıklayacaktır." 
 SEÇİM ÖNCESİNE YETİŞİR Mİ?
 
    Çelik, Cumhurbaşkanlığına örtülü ödenek aktarılmasıyla ilgili  düzenlemeye ilişkin değerlendirme yapması istenmesi üzerine de "Yüce Meclis'ten  geçen bir düzenlemeyle ilgili kişisel kanaat olur mu, iktidar grubu olarak  getirmişiz ve geçirmişiz. Bunun kanaati ortada" dedi. 
 
Bakan Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilerle  ilgili vaadini doğru bulmadıklarını, bu vaadin Kılıçdaroğlu'nun arka planıyla  orantılı bir yaklaşım olmadığını dile getirerek, "Herkesten beklenebilir de 8-9  yıl Sosyal Güvenlik Kurumunun adeta çöküşünü izleyen ve onun sorumluluğunu o  dönemlerde üstlenmiş birisi, bugün popülist yaklaşım içinde olmamalıdır" dedi. 
 Emeklilerle ilgili düzenlemenin, seçim öncesine yetişip  yetişmeyeceğine dair soruyu da yanıtlayan Çelik, "Bu tamamen başbakanımızın  takdiri. Biz bunu, Bakanlar Kurulu'nda kendilerine takdim ettik. Nerede talepler  var, bu taleplerin bütçemizde örtüştüğü noktalarla ilgili kararı kendileri  verecek" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...