Tgrt Haber
17 Temmuz 2020 19:06

Bakan Karaismailoğlu: 'Muğla'da devam eden tüm yatırımları titizlikle takip edeceğiz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Muğla’da devam eden projeleri yerinde inceledi. Bakan Karaismailoğlu, Yatağan ilçesinin içinden geçen ve Karayolları ağı içinde kalan Bodrum-Milas-Söke-Marmaris ve Fethiye karayolunda yapılacak iyileştirme çalışmalarını inceleyerek, Muğla-Kale karayolunun büyük bir bölümünün bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, Muğla’da devam eden projelerin vatandaşların yaşam kalitelerini arttırdığı gibi tarıma, üretime, turizme ve istihdama büyük katkıları olacağını dile getirdi.

Bakan Karaismailoğlu: 'Muğla'da devam eden tüm yatırımları titizlikle takip edeceğiz'
Bakan Karaismailoğlu,,Muğla,

-‘’Yatağan’a yakışacak projeleri en kısa zamanda gerçekleştireceğiz’’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Muğla’da yürütülen projeleri yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu, Yatağan İnönü Bulvarı, Muğla-Denizli kavşağı ve yapım çalışmaları devam eden Muğla-Denizli karayolu çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Bakanlık olarak yapılan yatırımlarla ilgili gerekli inceleme ve istişareleri  milletvekilleri, Muğla Valisi ve Ak Parti İl Başkanı ile birlikte değerlendirdiklerini kaydeden Karaismailoğlu, projelerin en kısa zamanda hayata geçmesi için önemli kararlar aldıklarını belirtti. Yıllardır sürüncemede kalan Yatağan ilçesinin içinden geçen ve karayolları ağı içinde bulunan Bodrum-Milas-Söke-Marmaris ve Fethiye Karayolunda yapılacak iyileştirme çalışmalarını inceleyen Bakan Karaismailoğlu, Yatağan’daki sorunların en kısa zamanda çözülerek, Yatağan’a yakışacak projeleri adım adım gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

-Muğla-Kale Karayolunun büyük bir bölümü bu yıl tamamlanıyor

Akıllı kavşakta özellikle yaz aylarında yaşanan trafik sıkışıklığının giderilmesi için hazırlanan projeyi de değerlendiren Karaismailoğlu, buradan yapım çalışmaları devam eden Muğla-Denizli karayolundaki inşaat şantiyesinde incelemelerde bulundu. 

Muğla- Kale karayolunun büyük bir bölümünün bu yıl içinde tamamlanacağı bildiren Bakan Karaismailoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Muğla-Kale arasının önemli bir kısmını inşallah bu yıl bölünmüş yol olarak tamamlayacağız. Onunla ilgili şantiyede incelemelerimizi yaptık. Önemli projelerimizin yakında faaliyete geçmesi milletimizin hizmetine geçmesi için önemli görüşmeler yaptık. Bildiğiniz gibi ulaştırma ve altyapı projeleri çok önemli. Ulaştırma altyapı projeleri hep yapıldığı yerde bir yatırım değil, sadece bir yol değildir. Gittikleri yere hareketlilik getirir, canlılık getirir, istihdamı arttırıyor, turizmi arttırıyor. Muğla bölgesinde yaptığımız yatırımlar da aynı şekilde. Buradaki gerek istihdamı gerek üretime, ticarete, tarıma en önemlisi turizme olan katkıları çok fazla. O yüzden Muğla ve bölgede Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi buradaki yatırımlarımıza da çok önem veriyoruz. Titizlikle takiplerini yapıyoruz. Hem üretime, turizme katkısı olduğu gibi, Muğlalı ve buradaki vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin yaşam kalitesini, yaşam standartlarını yükseltiyor. O yüzden ulaşım ve altyapı yatırımları çok değerli.”

Karaismailoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin her bir noktasında, güneyinde, batısında, kuzeyinde, doğusunda çok önemli yatırımlarımız var. Hepsini inceliyoruz, yerinde bire bir takip ediyoruz. Her hafta bir açılış yapıyoruz. Tabi bunların açılışlarını yetişmek mümkün değil. En önemlilerini, çok değerlilerini ve çok farklı olanlarının açılışlarını tören yapıyoruz. Diğer törenlerine yetişemiyoruz. Bir an önce bitirince vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Yine Muğla bölgemizde de projelerimiz peyderpey bitiyor. Yine ihtiyaçlar bitmiyor. Onlar da yine milletvekillerimiz ile valilerimiz ile istişare ederek yeni yatırımlar, yeni ihtilaçlar doğrultusunda projelerimizi tamamlamak için elimizden gelen var gücümüz ile çalışıyoruz. Tam bir koordinasyon içindeyiz. İnşallah Muğla’daki kardeşlerimize, hemşerilerimize onlara yakışan projeler ile daha sık sık bir araya gelip, onlarla istişare edeceğiz, onların hizmetine sunacağız.” 

Bakan Karaismailoğlu’na Muğla Valisi Orhan Tavlı ile AK Parti Muğla milletvekilleri de eşlik etti. 

Programı kapsamında Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ile  de görüşen Karaismailoğlu, ayrıca vatandaşlar ile de bir araya gelerek sohbet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...