Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Haziran 2022 14:48 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 15:49

Bakan Kirişçi "Hayırlı olsun" diyerek duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri başladı

Bakan Kirişci, 115 milyon TL'yi aşkın tarımsal destek ödemelerine başlandığını bildirdi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bakan Kirişçi "Hayırlı olsun" diyerek duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri başladı
tarım,destek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 115,1 milyon liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu.

Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "115 milyon 123 bin 276 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, söz konusu tutar, hububat-baklagil ve dane mısır desteğinde 114 milyon 134 bin 801 lira, hayvan gen kaynakları desteğinde 596 bin 475 lira ve düve alım desteğinde 392 bin lira olarak belirlendi.

BAKAN NEBATİ'DEN TARIMA VURGU

Öte yandan butün TÜİK tarafından yüzde 73,5 artış olarak açıklanan Mayıs ayının yıllık enflasyon verisi ile ilgili değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadelede tarımın önemli payının olacağını vurguladı.

Bakan Nebati, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Önümüzdeki süreçte, olumlu seyreden iklim koşullarının da etkisiyle, tarımsal üretimimizde gerçekleşmesini beklediğimiz artışın enflasyondaki gevşemeyi olumlu yönde destekleyeceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...