Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2022 08:15 - Güncelleme : 25 May 2022 08:22

Bakan Kirişçi’den ‘Buğday’ açıklaması: Herhangi bir sıkıntı yok

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye’nin buğday üretimi ile ilgili herhangi bir sıkıntısı olmadığını belirterek buğday hasadının başladığına dikkat çekti. Buğday sıkıntısı oluşacak şeklindeki iddialara tepki gösteren Kirişçi, “ani bu zamana kadar hasadın olmadığı dönemde olmayan bir krizin şimdi hasat başladıktan sonra konuşuluyor olması anlamsız” ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Bakan Kirişçi’den ‘Buğday’ açıklaması: Herhangi bir sıkıntı yok
buğday,bakan kirişçi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den rahatlatan açıklama geldi. Geçen yıla göre bu seneki buğday rekoltesinin daha fazla olduğunu söyleyen Kirişçi, “Şu ana kadar bizim rakamlarımızı anormal düzeyde etkileyecek bir durum olmadı. Mesela Osmaniye tarafına dolu yağdı. Ankara'da anormal bir yağış oldu. Türkiye genelinde yağışları takip ediyoruz. Bizim gördüğümüz sıkıntı yok. Dünya bir tedirginlik içerisinde” diye konuştu.

“ÜRETİCİNİN ALEYHİNE BİR DURUM YOK”

Buğday fiyatlarıyla ilgili olarak piyasanın takip edildiğini anlatan Bakan Kirişci “Üretici aleyhine bir durum yok, lehine bir durum var. Biz bakanlık olarak öncelikle üreticiyi korumak zorundayız. Sonra da dönüp hem üreticiyi hem tüketiciyi birlikte düşünmek durumundayız. Şu aşamada ürün fiyatıyla ilgili çiftçinin bir memnuniyetsizliği yok. Onları mutlu eden bir fiyat piyasada hâkim” değerlendirmesini yaptı.

“HASADI YAPILACAK ÜRÜNLER VAR”

Ukrayna’nın elinde bulunan stoklarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vahit Kirişçi şöyle konuştu: 1-1,5 milyon ton mısır stokları var. O mısır ABD’lileri ve Avrupalıları heyecanlandırıyor. 6-7 milyon ton ayçiçeği çekirdeği var. Bizi de heyecanlandırıyor ama bizde de 1-1,5 hafta sonra Adana’da ayçiçeği hasadı başlayacak. Hasadı bu kadar yaklaşmış veya hasat dönemine girmiş ürünler için bunlarla ilgili problem olacağını düşünmek doğru değil.

GÜBRE KULLANIMI AZALDI

Sonbaharda üreticilerin, gübre fiyatları yüksekliği nedeniyle gübre kullanımında bir iştahsızlık olduğunu aktaran Bakan Kirişci “Bu iştahsızlığın ‘verime bir yansıması olabilir’ diye düşünebiliriz. Ama onu telafi edecek olan da yağışlardır. Geçtiğimiz yıla göre yıllık yağış daha iyiydi” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...