Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2022 12:26 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 15:03

Son dakika! Bakan Kurum açıkladı! Konut ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni hamle

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından Türkiye geneline ve İstanbullulara nefes olacak bir haberi duyurdu. Bakan Kurum, 50 bin ofisin konuta dönüştürüleceğini açıkladı.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Kurum açıkladı! Konut ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni hamle
Murat Kurum,ekonomi,kira,konut,fiyat

Kira ve konut fiyatlarını düşürecek yeni hamleyi açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, 10 bini İstanbul’da 40 bini ülke genelinde olmak üzere toplam 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini duyurdu. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi durumunda 50 bin adet yeni konut arzı oluşabilecek.

Birçok ilde ev kiralarında ve konut fiyatlarında başta koronavirüs salgını, arz talep dengesindeki bozukluk, yabancı etkisi gibi nedenler olmak üzere ciddi artışlar yaşandı.

ÜLKE GENELİNDE 50 BİN KONUT ARZI

Son bir yılda İstanbul’un bazı semtlerinde kira artış oranı yüzde 100 geçmiş durumdayken bu soruna ilişkin yapılan yeni çalışma bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Kira ve konut fiyatlarını düşürecek yeni hamle ile ülke genelindeki 50 bin ofis konuta dönüştürülecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişikliği duyurdu.

Son dakika! Bakan Kurum açıkladı! Konut ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni hamle

Buna göre; 1 Temmuz 2023 tarihine kadar parseldeki toplam “Konut Kullanımı” yüzde 80’i geçmeyecek şekilde ticaret konut parsellerinde yer alan iskân almış veya henüz inşa aşamasında olan ofis kullanımlı bağımsız bölümlerin konuta dönüşebilmesine imkân sağlanacak.

Yönetmelikte yapılan değişiklik sayesinde talep edilmesi halinde konut ve ticaret alanlarında bulunup satılamayan ya da kiralanamayan 1.5 milyonu İstanbul’da olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 5.5 milyon metrekare ofisin konuta dönüşebilmesinin yolu açıldı.

Bu durumda dönüşüme müsait olan kullanılmayan ofislerin konuta dönüşmesiyle 10 bini İstanbul’da olmak üzere ülke genelinde 40 bin yeni konut arzının oluşmasına zemin hazırlanacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İbrahim 18 Ağustos 2022 12:30

Şuan dışarda uyuyoruz 5000 kira veriyorum 5500 asgiri alıyorum çözüm ....

Sonraki Haber Yükleniyor...