Tgrt Haber
18 Eylül 2021 14:27

Bakan Kurum bilançoyu açıkladı: Antalya ve Muğla'da 2516 konut ağır hasarlı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya ve Muğla'daki yangınların bilançosunu açıkladı. Bakan Kurum 2 bin 516 konutta ağır hasar olduğunu ifade etti.

Bakan Kurum bilançoyu açıkladı: Antalya ve Muğla'da 2516 konut ağır hasarlı
antalya,,muğla,,yangın,

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yangından en çok etkilenen Antalya’nın Oymapınar, Güzelyalı, Karaca, Saraçlı ve Karaöz mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Manavgat Afet Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, “Antalya ve Muğla'da 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık” açıklamasında bulundu.

“YARDIMLAR HESAPLARA YATIRILDI”

Yangından zarar gören yerlerdeki evlerin ihyasına başladıklarının altını çizen Bakan Kurum, 50 bin liralık eşya ve telef olan hayvanlar için yapılan yardımların hesaplara yatırıldığını söyledi.

Bakan Kurum, “Araç, gereç, traktörler için de ilgili bakanlık nezdinde ve Cumhurbaşkanımızın takibiyle ödemeleri tamamlandı. Tüm hasar tespitlerini yaptık. Belediyelerimizle birlikte hasarları gidermek için vatandaşlarımızın yanında olduk. Köylerimizdeki içme suyu problemlerinin kesin olarak çözüme kavuşturulması, yangın halinde yangın söndürme sisteminin içinde olduğu projelerimizi hazırladık. 50 milyon lira finans desteği sağladık. İhaleler yapıldı, inşaat süreçlerini vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi yapacağız” dedi.

2 BİN 516 KONUT AĞIR HASARLI

“Alanya'da da grup içme suyu ve arıtma tesisi için finans desteği sağladık. Bu çerçevede ihalelerimiz yapılacak. 21 mahallemizin içme suyu sorunu ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullanan Bakan Kurum şöyle konuştu:

“Tüm mahalle ve köylerde evlere gittik. Zarar gören tüm vatandaşlarımızla görüştük. Başımızın tacı olan çiftçilerimizin mağduriyetini önlemek için hızlı şekilde çalışmalarımızı 7 gün 24 saat sürdürüyoruz. Bazıları varsın rahatsız olsunlar. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yöresel mimariye uygun örnek tasarımlar yaptık. 1100 konut  ve 600 ahırın ihalesi gerçekleşti. 1 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Antalya ve Muğla'da 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...