Tgrt Haber
29 Ağustos 2022 14:40 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 18:26

Bakan Kurum milyonların beklediği sosyal konut projesinde yeni detayları paylaştı

Bakan Kurum, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği sosyal konut projeleriyle ilgili detayları açıkladı. TOKİ ile hazırlanan sosyal konut projesi, Emlak Konut ve 50 bin ofisin konuta dönüştürülmesinin ayrıntılarını paylaşan Kurum, "Elimizdeki tüm enstrümanları kullanarak vatandaşımızın yararına her adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Kurum milyonların beklediği sosyal konut projesinde yeni detayları paylaştı
Murat Kurum,sosyal konut

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde adımlar atıldığını söyledi. Sosyal medya hesabından sosyal konut projelerine ilişkin açıklama yapan Bakan Kurum "Elimizdeki tüm enstrümanları kullanarak, vatandaşımızın yararına her adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Kurum, "TOKİ ile hazırlığını yaptığımız sosyal konut projesi, Emlak Konut öncülüğünde firmalarla yeni kampanya, 50 bin ofisin konuta dönüştürülmesi. Elimizdeki tüm enstrümanları kullanarak, vatandaşımızın yararına her adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1564155055158214656

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından paylaştığı görselde şu ayrıntıları paylaştı:

TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençler, emekliler, şehit yakınları-gaziler, engellilere özel kontenjan ayrılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Emlak Konut öncülüğünde gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası başlatılacak.

İstanbul'da 10 bin ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan ofis dönüştürülerek konut yapılacak.

Bakan Kurum milyonların beklediği sosyal konut projesinde yeni detayları paylaştı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...