Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2022 20:02

Son dakika! Bakan Nebati: KDV'de her kesimi rahatlatacak bir düzenleme yapılacak

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomist ve akademisyenlerle İstanbul'da bir araya geldiği toplantıda, cari açık sorununu kalıcı olarak çözmeyi, orta gelir tuzağını aşmayı ve uluslararası konjonktürü iyi değerlendirerek küresel değer zincirlerinde üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini bildirdi. Bakan Nebati önümüzdeki günlerde çıkması beklenen KDV düzenlemesi ile ilgili, "KDV'de her kesimi rahatlatacak bir düzenleme yapılacak" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Nebati: KDV'de her kesimi rahatlatacak bir düzenleme yapılacak
bakan nebati,kdv,düzenleme

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede, ekonomistler, akademisyenler ve piyasa katılımcıları ile bir araya gelen Bakan Nebati, Türkiye’nin ekonomik görünümüne dair bir sunum gerçekleştirdi.

"KÜRESEL DEĞER ZİNCİRLERİNDE ÜST SIRALARA ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ"

Toplantının sona ermesinin ardından basınla paylaşılan bilgi notuna göre, Bakan Nebati, toplantıda Türkiye Ekonomi Modeli’nin, toplumsal dinamikleri bilen, esnek ve Türkiye gerçekleri ile iç içe olduğunu, bu model kapsamında cari açık sorununu kalıcı olarak çözmeyi, orta gelir tuzağını aşmayı ve uluslararası konjonktürü iyi değerlendirerek küresel değer zincirlerinde üst sıralara çıkmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

DEVLET DESTEKLERİNİ ANLATTI

Kur kaynaklı kaygıların yönetilmesine yönelik özellikle mevduat ürünlerinde "Kur Korumalı TL Mevduat" gibi farklı finansal enstrümanlar geliştirdiklerine değinen Nebati, Türk lirası mevduata dönüşümün desteklenmesi amacıyla devreye alınan devlet desteklerini anlattı. Varlıklarını Türk lirasına dönüştüren kurumlara vergi istisnası getiren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini hatırlatan Bakan Nebati, Türk lirası tasarrufları güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

BAKAN NEBATİ'DEN KDV DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI

Bakan Nebati önümüzdeki günlerde çıkması beklenen KDV düzenlemesi ile ilgili, "KDV'de her kesimi rahatlatacak bir düzenleme yapılacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...