Tgrt Haber
29 Aralık 2021 23:44

Bakan Nebati Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemine geçişin miktarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Türkiye ekonomisinin yeni modeli olan Kur Korumalı TL mevduat sistemine geçiş miktarını açıklarken döviz mevduatındaki düşüşü de duyurdu.

Bakan Nebati Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemine geçişin miktarını açıkladı
Kur korumalı sistem,bakan nebati,,rakam,

Cumhurbaşkanı Erdoğan yılın son kabine toplantısının ardından açıkladığı Türkiye’nin yeni ekonomi modelini duyurması ile birlikte dövizdeki rüzgar tersine döndü. Dolar TL kuru 18 TL’den 10 TL seviyelerine kadar gerilirken ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sisteminin detayları geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile netleşti. 

TCMB KURU AÇIKLAYACAK 

Birikimlerini TL mevduat olarak değerlendiren vatandaşların kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için devreye alınan yeni ürünü kişiler 3,6,9 ve 12 ay vadeyle hesap açabilecek. Vadeden önce hesap bozulursa bu hak kaybedilecek ve hesap vadesiz hesaba dönüşecek. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.  

“59.8 MİLYAR TL KATILIM OLDU”

Yeni sisteme katılım yüksek olurken Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sistemine geçişin son rakamlarını paylaştı. Bakan Nebati, yeni sisteme geçişin 59.8 milyar TL olduğunu belirtirken, “Kur korumalı TL mevduata katılım, bugün 59.8 milyar lira. Bireysellerin döviz mevduatı 169 milyar dolardan 162 milyar dolara düşmüş durumda. Bankadaki dövizini TL'ye çevirip döviz korumalı şekilde tutması istediğimiz şey. O zaman optimal noktaya gelir, zorlarsanız da gitmemeye başlar. Bizim için önemli olan bireylerin TL'nin dövize gitmesini engellemekti. İkincisi de dövizi olanların dövizini bozdurup TL mevduat hesabına geçmesiydi, bu da çok iyi gidiyor” ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...