Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2022 08:19

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Haziran 2023'te tek hane olur

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun ocak ayında pik yapacağını belirtti. Bakan Nebati, enflasyonun Haziran 2023’te ise tek haneye ineceğini açıkladı.

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Haziran 2023'te tek hane olur
nureddin nebati,enflasyon,ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun ne zaman tek haneye ineceğine ilişkin tarih veren Bakan Nebati, enflasyonun ocak ayında pik yapacağını, Haziran 2023'te tek hane olacağını söyledi.

Bakan Nebati, ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyona değinen bakan Nebati, Haziran 2023'te enflasyonun tek haneye ineceğini dile getirdi.

ENFLASYON NE ZAMAN TEK HANE OLACAK?

Enflasyonun ocak ayında pik yapacağını söyleyen Bakan Nebati, "Biz şu anda aralık ayının kamburunu taşıyoruz. Yazın gıda fiyatlarındaki gevşeme ki şu an dünyada bir enflasyon da var, ben seçime tek haneli enflasyonla gideceğim 2023 Haziran ayında" dedi.

SÜPER BONO İDDİALARI

Bakan Nebati'ye bir süredir kamuoyunda tartışılan süper bono, KDV düzenlemesi, kamu bankalarının sermayelerinin artırılması gibi konular da soruldu.

Süper bomo iddialarıyla ilgili konuşan Bakan Nebati, "Süper bono yok. Öyle bir şey yok. Böyle bir şeyi doğru bulmuyoruz. Bizim sadece ve sadece yapacağımız şey, tedbirler paketinde açıkladığımız alanlarda adımlar atmak" diye konuştu.

KDV'DE SADELEŞME GELİYOR

KDV oranlarıyla ilgili bakanlıkta bir süredir devam eden çalışmalara da değinen ve "KDV ile ilgili hakikaten çok heyecanlıyım" diyen Bakan Nebati, sadeleştirmenin yalnızca oranlarda değil, sektör içerisindeki farklı oranları da kapsayacağına işaret etti.

Bakan Nebati KDV düzenlemesi ile ilgili şunları söyledi: Vatandaş ne ödediğini bilecek çünkü yüzde 1, 8, 18 gibi farklı oranlar var. Daha önemlisi üretici, imalatçı, satıcılar bununla ilgili bir sıkıntı yaşıyorlar bunu düzenlemiş olacağız. Üçüncüsü KDV iadeleriyle ilgili sorun yaşıyoruz, 1 ile alıyor 8'le; 18 ile alıyor 8 ile satıyor. Burada da sadeleştirmeyi sağlayacağız.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak ayı piyasa katılımcı anketi sonuçlarını paylaştı. Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi Ocak ayı anket döneminde yüzde 29,75 oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...