Tgrt Haber
23 Haziran 2022 11:44 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 11:51

Bakan Nebati'den faiz kararı öncesi kritik enflasyon mesajı: Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kamu olarak 2022 yılında 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz." dedi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Nebati'den faiz kararı öncesi kritik enflasyon mesajı: Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz
nureddin nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Enflasyonla mücadele kapsamında önemli adımlar atıldığını dile getiren Nebati: Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kamu olarak 2022 yılında 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz." dedi.

Bakan Nebati açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“90'lı yıllarda kronik bir sorun haline gelen enflasyonu, iktidara geldiğimiz andan itibaren uyguladığımız ihtiyatlı politikalarla düşürdüğümüz gibi tekrar düşürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını etkileyen olağanüstü fiyat artışlarının alım güçlerine en az düzeyde yansıması için azami çabayı gösteriyor ve gerekli adımları ivedilikle atıyoruz.”

Bakan Nebati, dün talep toplama süresi sonlanan GES ile ilgili, “Gelire Endeksli Senetlerin ihracını duyurduk, talepleri topladık. Talepler çok olumlu oldu.” dedi.

Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini öngördüğünü belirten Bakan Nebati olumsuz gelişmelere rağmen üretim, ihracat ve yatırımların artışını güçlü bir şekilde sürdürdüğünü ve istihdam piyasasındaki olumlu görünümün de devam ettiğini söyledi. Bakan Nebati, “2022 yılının ikinci çeyreği ve sonrasına ilişkin öncü göstergeler ılımlı bir iç talebe ve güçlü bir ihracata işaret etmektedir. 90’lı yıllarda kronik bir sorun haline gelen enflasyonu iktidara geldiğimiz andan itibaren uyguladığımız ihtiyatlı politikalarla düşürdüğümüz gibi tekrar düşürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...