Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2022 17:22 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 17:46

Son dakika! Bakan Nebati duyurdu: TL varlıklarına erişim imkanı genişletilecek

Son dakika haberi: Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olmaya devam edeceğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yurt dışı yerleşikler için düzenlenecek tahsisli swap enstrümanı ile yurt dışı yerleşiklerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecektir" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Nebati duyurdu: TL varlıklarına erişim imkanı genişletilecek
Nureddin Nebati,Hazine ve Maliye Bakanı,Türk Lirası

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurt dışı yerrleşikler için düzenlecek tahsisli swap ile yurt dışı yerleşkelerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere TL cinsi varlıkların erişim imkanının genişletileceğini söyledi.

Yurt dışı tarırımcılar için geçmişte olduğu gibi bugün de etkin, güvenilir ve uzun vadeli yatırım ortamı sağlandığını belirten Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olamaya devam edeceğini söyledi.

"TÜRKİYE YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN İLGİ ODAĞI OLMAYA DEVAM EDECEK" 

Bakan Nebati paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışı yerleşikler için düzenlenecek tahsisli swap enstrümanı ile yurt dışı yerleşiklerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecektir.

Serbest piyasa ekonomisi ilkelerini esas alan ülkemiz, bu imkânı ile yurt dışı yatırımcılar için geçmişte olduğu gibi bugün de etkin, güvenilir ve uzun vadeli yatırım ortamı sağlamaktadır. Türkiye yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olmaya devam edecek."

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1535263515027578882

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...