Tgrt Haber
15 Aralık 2021 23:13

Bakan Nebati'nin kardeşi, Merkez Bankası'nın faiz kararı için rakam verdi

Türkiye'de tüm gözler Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kardeşi Seyid Nebati, yarınki karar öncesi tahminini açıklayarak rakam verdi.

Bakan Nebati'nin kardeşi, Merkez Bankası'nın faiz kararı için rakam verdi
merkez bankası,faiz,nureddin nebati

Tüm Türkiye Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararına kilitlendi. Kritik kararın ne olacağı merakla beklenirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kardeşi iş insanı Seyid Nebati faiz kararı ve yeni ekonomi modeline için değerlendirmelerde bulundu.

Konuyla ilgili Bloomberg'e açıklama yapan Seyid Nebati, Merkez Bankası'nın yarınki toplantıda bir puanlık indirime gideceğini düşündüğünü söyledi. Nebati, "Yarınki Merkez Bankası toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası'nın bence pas geçmesi lazım. Ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktır" ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ'NİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bakan Nebati'nin sözlerini hatırlatan Seyid Nebati, "Küçük bir aralığımız kaldı demişti. Zaten enflasyonun altında bir reel faizle ilerliyoruz. Kaldı ki piyasada faizler inmedi. Sadece kısa vadeli faizler indi" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMETE GÜVENİYORUM"

Yeni ekonomi modeline ilişkin de yorum yapan Seyid Nebati, "Diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Biz de yeni yeni tanıyoruz, anlıyoruz. Ben hükümete güveniyorum. Ellerinde bu kadar veri seti varken, Türkiye'nin bütün kurumlarından bilgi alırken ben hatalı bir program izleyeceklerine inanmıyorum. Ama anladığım kadarıyla kısa vadede zor olacak. Her zaman iyimser olmak zorundayız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...