Tgrt Haber
05 Ağustos 2019 14:19

Bakan Pakdemirli: Çiftçinin desteği yarın ödenecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "1 milyon 200 bin liralık hububat yağlı tohum desteklerini yarın saat 18.00 itibarıyla ödeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Bakan Pakdemirli: Çiftçinin desteği yarın ödenecek
bekir pakdemirli,ekonomi,çiftçi,destek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir televizyonda açıklamada bulundu.

Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Afetlerde zararın oluşmamasını dilediğini belirten Bakan Pakdemirli, "Afetlerde zararımızın olmaması için bizim 'Tarım Sigortaları Sistemi'miz var. TARSİM'e giren herkesin A'dan Z'ye bütün zararları karşılanıyor. Çünkü TARSİM sigortasının kapsamında doğal afet var. Bunun olmaması durumunda devlet, az da olsa zararın tamamını karşılamasa da yardım yapmaya çalışıyor." dedi.

'Varsa bir fikrin gel bize bildir' 
Tarım alanında tüm paydaşlara SMS atıldığını vurgulayan Pakdemirli açıklamalarının devamında, "Eğer 'Varsa bir fikrin gel bize bildir' dedik. Herkes fikrini siteye girip, 'tarımda iller böyle olmalı' tarzında fikirlerini bize gönderiyorlar. Şu ana kadar 5 binin üzerinde fikir bize ulaştı. Böylelikle hem fikir hem de proje kütüphanesi oluşturmuş oluyoruz. Bu aslında gelecek nesillere de bırakacağımız ciddi bir birikim. Tarım Şurası'da 21 tane çalışma grubumuz var. Bunların hepsi konusuna göre o çalışma gruplarına gidiyor. Bu fikirler tartışılıyor. Önemli fikirleri de bu çalışma gruplarına dahil etmeye çalışıyoruz." ded,.

Çiftçiye müjde
Çiftçilere ödenecek desteklerle ilgili açıklamalarda da bulunan Pakdemirli, "Bir müjde vereyim daha önce de açıklamıştık ama 1 milyon 200 bin liralık hububat yağlı tohum desteklerini yarın saat 18.00 itibarıyla ödeyeceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...