Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2020 12:55

Bakan Pekcan: Elektronik Ticaret Bilgi Platformu'nu oluşturduk

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ticaret Bakanlığı olarak e-ticaretle ilgili etkin politikalar geliştirebilmek için ETBİS ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformu'nu oluşturduk." dedi.

Bakan Pekcan: Elektronik Ticaret Bilgi Platformu'nu oluşturduk
bakanlık

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan e-ticaretle ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan, "Ticaret Bakanlığı olarak e-ticaretle ilgili etkin politikalar geliştirebilmek için ETBİS ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformu'nu oluşturduk" dedi.

İşte Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Açıklayacağımız e-ticaret verileri bundan sonra sektörle ilgili yapılabilecek tüm analizlerde temel kaynak olacak.

EN FAZLA OLDUĞU İL İSTANBUL

Ülkemizde toplam 68 bin 457 işletmemiz e-ticaret faaliyeti yürütmektedir. e-ticaret faaliyeti yürüten işletme sayısının en fazla olduğu ilimiz İstanbul'dur.

KAPIDA ÖDEME 50 LİRA...

Toplam e-ticarette siparişlerin ortalama sepet tutarı 99,5 lirayı bulurken, bu rakam kartlı ödemelerde 183 lira, kapıda ödemede 50 lira oldu.

YÜZDE 48 ARTIŞ

Yılın ilk 5 ayında, Kovid-19 sürecinde, e-ticaret hacmi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 48 artışla 63,3 milyar TL'ye yükseldi.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...