Tgrt Haber
15 Eylül 2015 13:18

Bakan Şimşek bütçe rakamlarını değerlendirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe performansı şimdiye kadar hem geçen yıla hem de hedeflere göre oldukça iyi gittiğini söyledi.

Bakan Şimşek bütçe rakamlarını değerlendirdi
bütçe rakamları, mehmet şimşek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan Temmuz-Ağustos Bütçe Rakamları ile ilgili yazılı yaptığı değerlendirmede, 2015 yılı Temmuz-Ağustos döneminde bütçe güçlü performansını sürdürmeye devam ettiğini kaydederek, "Bu yıl Ocak-Ağustos döneminde bütçe 639 milyon TL fazla vermiştir. Böylece yılın ilk yarısında verilen bütçe fazlasını yaz sonu itibarıyla korumuş olduk" dedi.
Bütçe performansı şimdiye kadar hem geçen yıla hem de hedeflere göre oldukça iyi gittiğini söyleyen Maliye Bakanı, "Hatırlanacak olursa bütçe 2014 yılı Ocak-Ağustos döneminde 2,7 milyar TL açık vermişti. 2015 yılı için öngörülen bütçe açığının 21 milyar TL olduğu göz önünde tutulursa yılın ilk sekiz ayındaki bütçe fazlası cesaret vericidir. 2015 yılı Ocak-Ağustos döneminde bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,1 oranında artarken bütçe giderlerinin artış oranı yüzde 11,8 olarak gerçekleşmiştir. Maliye Bakanı Şimşek değerlendirmesinin devamında şu ifadelere yer verdi:
"Bütçedeki güçlü performans Haziran ayında gerçekleşen genel seçimlere, OVP’ye göre daha düşük gerçekleşen büyümeye, bölgedeki jeopolitik gerginliklere, finansal piyasalardaki dalgalanmalara ve siyasi belirsizliğe rağmen elde edilmiştir. Yılın ilk sekiz ayındaki güçlü performansa rağmen bütçe disiplinini korumaya devam etmeliyiz. Zira bütçe Türkiye’nin kısa vadede tek çıpasıdır ve küresel ekonomi Fed ve Çin şokları ile karşı karşıya kalabilir. Son olarak cari açık ve enflasyonla mücadele etmek, büyüme performansını yükseltmek ve daha da önemlisi dış şoklara karşı dirençli olmak için mali disiplin olmazsa olmazdır".

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...