Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2021 11:34

Bakan Varank: Salgınla mücadelede tüm dünyaya el uzatmaya devam edeceğiz

Türkiye ülkemizde ve dünyada salgınla mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye olarak salgınla mücadelede tüm dünyaya el uzatmaya, imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank: Salgınla mücadelede tüm dünyaya el uzatmaya devam edeceğiz
Mustafa Varank,Katkı,Destek,Salgın

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kovid-19 Krizine Yanıt ve Dayanıklılık Projesi kapsamında hazırlanan, “Covid-19’un Kırılgan Sektöre Etkileri Raporları Tanıtım Toplantısı”na video konferans yöntemiyle katıldı. Bakan Varank, pandemi sürecinde Türkiye olarak sağlık ve ekonomi arasında başarılı bir denge kurduklarını belirterek, uyguladıkları etkili politikalarla Türkiye’yi dünya genelinden pozitif anlamda ayrıştırmayı başardıklarını söyledi. Varank, söz konusu bu başarıda 19 yılda inşa ettikleri güçlü sağlık altyapısının ve dinamik sanayi sektörünün katkısının büyük olduğunu ifade etti.

"YAKLAŞIK 14 MİLYON VATANDAŞA DESTEK  VERİLDİ"

Turizm ve hizmet başta olmak üzere birçok alt sektörün pandemiden olumsuz şekilde etkilendiğini belirten Varank, söz konusu bu etkileri hafifletmek için küçük işletmelere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklere ilişkin sosyal destek programları ile yaklaşık 14 milyon vatandaşa destek verildiğini belirtti.
 

"SALGINLA MÜCADELEDE TÜM DÜNYAYA EL UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Salgın sürecinde yoğun bakım solunum cihazını Sanayi Bakanlığı koordinasyonunda bir araya gelen firmaların tasarlayıp ürettiğine vurgu yapan Bakan Varank, yapılan solunum cihazı hibelerine ve ihraçlarına ilişkin yardımların Hindistan'a ulaştığını bu konuda dayanışma örneği gösterildiğinin altını çizdi. Bakan Varank, ASELSAN’ın katkılarıyla bir bu tıbbi malzemeleri ve ilaçları toparlayıp Hindistan’a gönderdik. Türkiye olarak salgınla mücadelede tüm dünyaya el uzatmaya, imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.
 

Bakan Varank, Salgının başlangıç döneminde, Covid-19’un sosyal, beşeri ve ekonomik etkilerine yönelik olarak TÜBİTAK aracılığıyla proje çağrısı yaptıklarını ve bu çağrı kapsamında destek verdikleri 97 projenin bulgularını iki günlük bir konferansla kamuoyuna paylaştıklarını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...