Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2021 13:36

Bakan Varank temelleri attı: 5 bin kişiye ekmek kapısı olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretimin şehrin merkezinde kalmasından doğan sorunları giderecek Ankara Elmadağ Mobilyacılar OSB’nin temelini attı. OSB, tamamlandığında 5 bin kişilik doğrudan istihdam oluşturacak.

Bakan Varank temelleri attı: 5 bin kişiye ekmek kapısı olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,,OSB,

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) Altyapı İnşaatı Temel Atma Töreni’ne katıldı. 

İki hafta önce Hatay’da Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’nin de açılışını yaptıklarını anımsatarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak OSB’nin altyapı çalışmalarına kredi desteği sağladıklarını, sonrasındaki tüm süreçlerde de katkı sunduklarını söyledi. 

Elmadağ OSB’nin üretimin şehrin merkezinde kalmasından dolayı oluşan sorunları gidereceğini söyleyen Bakan Varank, “Özellikle üretimin şehrin merkezinde kalması birtakım handikapları da beraberinde getiriyor. Hammadde depolama alanlarının yetersizliği, enerji ve nakliye sorunları, teknoloji yetersizlikler aslında sanayicimizin sırtında bir yük oluşturuyor. İşte sanayicimizin sırtından bu yükü kaldırıyoruz” dedi.

5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

OSB’nin tamamlandığında 5 bin kişilik doğrudan istihdam oluşturacağını belirten Varank, “2002 yılında 1,5 milyar dolarlık ihracat yapabilen Ankara, 2020 yılında ihracatını 8 Miyar dolara yükseltmiş durumda. İhraç ettiği ürünlerin başında da otomotiv, kimya, havacılık ve uzay gibi yüksek teknolojili sektörler yer alıyor. Ankara’da sanayi sektörlerinde çalışan kayıtlı istihdam, 2007’den bu yana yüzde 31 oranında artarak 220 bin kişiye ulaştı. Bu gelişmelere paralel olarak başkentimizin sınai milli hasılası da sabit fiyatlarla 3 kat artarak 100 milyar lirayı geçti” açıklamasında bulundu.

CAZİP DESTEKLERLE İSTİHDAMDA BÜYÜME 

2009’dan bu yana mobilya sektöründeki girişim sayısı ve istihdamın neredeyse 2 kat arttığına vurgu yapan Bakan Varank, bu sürecin kendine kendine olmadığını, tesis ettikleri yatırımcı dostu iş ortamı ve sundukları cazip desteklerle olduğunu aktardı.

Bakan Varank, sanayi ve teknoloji alanında uyguladıkları sistemli politikaların, Türkiye’nin dört bir tarafında yaptıkları yatırımların semeresini vermeye başladığını belirterek, 2020 yılında Türkiye’nin Covid-19 salgınına rağmen büyümeyi başararak birçok ülkeden pozitif yönde ayrıştığını söyledi.

Sanayi sektörü kayıtlı istihdamı noktasında, 2020 yılının Nisan ayından bu yana artış kaydedildiğine vurgu yapan Bakan Varank, “İşte daha iki gün önce ABD’nin en büyük bankası olan JP Morgan bir rapor yayınladı. Felaket tellallarına inat Türkiye’nin beklenenden çok hızlı bir şekilde toparlanıp büyüyeceğini öngörüyor. Uluslararası kuruluşların bir bir teyit ettiği bu gelişmelere karşı ne hikmetse muhalefet lal olmuş durumda” dedi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...