Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Aralık 2021 00:14

Bakan Yanık: Doğal gaz faturasına yardımcı olacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli vatandaşlara ısınma desteğinde bulunacaklarını açıkladı. Kömür yardımı kadar doğal gaz yardımı yapacaklarını söyleyen Bakan Yanık, "Doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak fatura ücretine yardımcı olacağız" dedi.

Bakan Yanık: Doğal gaz faturasına yardımcı olacağız
DERYA YANIK,DOĞAL GAZ,FATURA,DESTEK,YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan dar gelirli vatandaşları sevindirecek açıklamalar geldi. İhtiyaç sahiplerine kömür yardımı kadar doğal gaz desteği de sağlanacağını belirten Yanık, bakanlık bünyesine de 6 bin personel alınacağının müjdesini verdi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara'da düzenlenen “Anadolu Soruyor” programına katıldı. Programda Bakanlığa bağlı kuruluşlara ilişkin bilgi veren Bakan Yanık, “Sadece hizmetlerimizi tanıtmak, Bakanlığımızı tanıtmak değil. Aynı zamanda vatandaşımız buna ihtiyaç duyarsa nereye gideceğini kimden hizmet alacağını bilsin istiyoruz. Vatandaşlarımız ‘Burada devletim var ve bana bakacak’ özgüvenini yaşasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"BAKANLIĞIMIZA 6 BİN PERSONEL ALINACAK"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının üç gruba sosyal atama yaptığını anlatan Yanık, “Birincisi engellilerimizin kamuda istihdamı, ikincisi şehit yakınları gazilerimizin istihdamı, üçüncüsü bakımevlerinde yetişen çocuklarımızın istihdamı. Bu üç alandaki istihdamı biz yapıyoruz. Bu istihdamlarda kadroyu biz belirlemiyoruz. Her bir kamu kurumun yüzde 3 engelli çalıştırmak mecburiyeti var. Biz kurumların taleplerini topluyoruz sonra onun atamasını gerçekleştiriyoruz. 2 bin 927 kadroya Ocak ayının ilk haftasında engellilerimizin atamasını gerçekleştireceğiz. 6 bin kadro bizim Bakanlığımıza açılan kadro. Ocak ayının ilk haftası da bunun ilanına çıkmış olacağız. Tüm alanlarda alım olacak. Meslek personeli, büro personeli, yurt personeli bizim bakanlık olarak alacağımız her alanlarda özellikle meslek mensubu alanlarında tüm kadrolarda alıma çıkıyoruz. Başvuru koşullarını taşıyan bütün vatandaşlarımız Bakanlığımızın sitesini takip etsinler. Bizim genç, çalışmaya hevesli arkadaşlara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Bakan Yanık: Doğal gaz faturasına yardımcı olacağız

"KAPI KAPI GEZİP İHTİYAÇLARI TESPİT EDİYORUZ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal yardımlar konusunda şu bilgileri paylaştı:

“Şeffaf, hesap verebilir, tematik, son derece açık sosyal yardımlarımız var. Partizanlık yapamayız. Herkesin kolay ulaşabileceği bir yerde duruyoruz. İhtiyacı olan herkesin sosyal yardım alabileceği bir sistemiz var. Buradaki mesele olabildiğince refahın paylaşılması ve topluma yayılması. Birçok vatandaşımıza sosyal yardımda bulunuyoruz. 45 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz. Sosyal yardımları talep odaklı olmaktan çıkarıp, arz odaklı bir şekilde yapmaya başladık. ASDEP personelimiz kapı kapı geziyor, ihtiyaçları tek tek tespit ediyor. Sunulması gereken bir hizmet varsa bunu gerçekleştiriyoruz, yapmamız gereken işlemi yapıyoruz. Yaptığımız sosyal yardımların temel hareket noktası refahı paylaşmaktır. Milletin ürettiği değeri millete dağıtmaktır.”

VATANDAŞA DOGAL GAZ DESTEĞİ GELİYOR

Bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını da anlatan Bakan Derya Yanık, “Sağladığımız kömür yardımı kadar doğal gaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğal gaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız” dedi.

İHMALİ OLAN EVCİL HAYVAN SAHİPLERİNE CEZA SİNYALİ

Bakan Derya Yanık, sokak hayvanları ile ilgili son dönemde yaşanan tartışmalara ilişkin, “İnsan eşrefi mahlukat dedik ama hayvan, bitki, canlı, eşya bunların hepsine kıymet veren bir toplumuz. Tarihimizde hayvana eziyet etmeyi bırakın hayvan hakkını koruyan kanunlar var. Evcil hayvanların nasıl bakılacağı, nasıl dışarı çıkarılacağını evcil hayvan bakanların çok iyi bilmesi lazım. Evcil hayvan sahipleri ihmalde bulunursa cezai sorumluluk doğar. Bu anlamda hem hukuki hem sorumluluk noktasında mahkemelerimizin de vatandaşa sorumluluğu arttıracak kararları tesis etmesi kanaatindeyim” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...